Engleska razbila Iran na Mundijalu u Kataru! (VIDEO)

Drugog dana Svetskog fudbalskog prvenstva u Kataru, u okviru grupe B fudbaleri Engleske na poluvremenu vode protiv Irana rezultatom 6:2.

Od samog starta meča Englezi su imali inicijativu, tražili su penal u trećem minutu meča ali od toga nije bilo ništa, sudija Klausa je naredio da se igra nastavi.

U 8. minutu dobro je centrirao Hari Kejn, golman Irana je vrhom prdstiju skrenuo loptu, a onda je Megvajer poslao loptu u spoljni deo mreže. Nedugo nakon toga, desio se sudar glavama, golman Irana je završio na zemlji, njemu se ukazivala pomoć, pokušao je da nastavi igru, ali nije uspeo pa je ipak nakon jakog udarca zatražio zamenu.

Umesto Beiranvanda je ušao Hosein Hoseini.

Usledio je dosadan period utakmice, tek u 30. minutu je usledila dobra akcija Engleske po desnoj strani, Saka je ubacio loptu pred gol, ali je Mejson Maunt bio neprecizan. Dva minuta kasnije, Megvajer je bio u idealnoj šansi, pogodio je prečku pa je rezultat ostao nepromenjen 0:0.

Međutim, upornost se isplatila poveli su Englezi u 35. minutu, usledio je centaršut Luka Šoa sa leve strane, skočio je Džad Belingam, lopta je preko golmana Hoseinija završila u mreži Irana za vođstvo Engleske od 1:0.

Dugo nije prošlo, a Englezi su opet zatresli mrežu Irana, nakon kornera je usledio Volej Bukaja Sake za prednost od 2:0.

Ni tu se nisu zaostavili,Hari Kejn je uputio centaršut pravo na nogu Rahima Sterlinga koji je maestralno zatresa mrežu protivnika.

Ono što je zanimljivo jeste to što je u prvom poluvremenu nadoknada bila čak 14 minuta, a u tom periodu se ništa značajno na terenu nije dešavalo pa su Englezi na pauzu otišli sa velikom prednošću od 3:0.

Na početku drugog poluvremena, Keiroš je izvršio tri izmene, pa su umesto Karimija, Džahanbakša i Češmija u igru ušli Ezatolahi, Golizadeh i Kanani.

U 62. minutu Bukajo Saka je sjajno rešio situaciju pred golom, šutirao je sa 13 metara od gola, po sredini za velikih 4:0.

Međutim, u 65. minutu usledio je konalno gol Iran, Taremi je postigao gol i smanjio na 4:1.

Selektor Garet Sautgejt se u nastavku odlučio na nekoliko izmena. Megvajer je izašao, a ušao Erik Dajer.

Takođe ušli su, Markus Rašford, Džek Griliš, Fil Foden, izašli Mejson Maunt, Rahim Steling, Bukajo Saka. Prva dva kontakta Markusa Rašforda sa loptom proizvela su novi gol za Englesku i velikih 5:1.

Međutim to nije sve, Englezi su postigli još jedan gol, a strelac je bio Griliš.

Do kraja meča usledio je i penal za Iran, Taremi je bio precizan pa je postavio konačan rezultat utakmice 6:2.

FOTO: TyC Sports

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POLUFINALE ABA LIGE: Partizan i Zvezda nemaju gde da igraju svoje mečeve

Poznati su svi polufinalisti ABA lige, ali kako stvari stoje polufinalne utakmice neće skoro početi. U borbi za polufinale sastaju...

POVEZANE OBJAVE