SP: Holandija u finišu surovo kaznila Senegal (VIDEO)

U drugom meču 1. kola grupe A Holandija je golovima u finišu meča savladala Senegal 2:0.

Prvo poluvreme je odigrano u odličnom ritmu i bila je najbolja predstava do sada na Svetskom prvenstvu.

Senegal je pravio dosta problema sa visokim presingom Holanđanima, koji su u nekoliko slučajeva uspeli da ga efikasno reše. U jednoj takvoj situaciji De Jong je izašao 1 na 1 sa Mendijem, ali je zakomplikovao situaciju i nije uspeo ni da uputi šut ka golu.

Senegalci su bili opasni, ali im je fali završni pas. Najbolju priliku s imali preko Ismaile Sara kada je odlično šutirao, ali je Van Dajk glavom izbio loptu iz gola.

U drugom poluvremenu nastavilo se u sličnom ritmu, a prva prilika je viđena posle 20 minuta igre kada je Dija odlično šutirao, ali je golman Holanđana Nopert odlično reagovao.

Samo nekoliko minuta kasnije Senegal je imao još bolju priliku kada je Idrisa Gej ostao sam na vrhu kaznenog prostora, ali je šutirao po sredi gola pa je Nopert uspeo da je odbije.

Afrička selekcija je igrala odlično, lako je dolazila do kaznenog prostora, ali je falila završnica za pogodak.

Za sve to usledila je surova kazna. Holandija je imala jedan napad posle kojeg je usledio centaršut De Jonga, a Kodi Gakpo je stigao do lopte pre Mendija i poslao loptu glavom u mrežu za 1:0.

U nadoknadi vremena Senegal je opet imao dobru priliku, ali Nijeng je loše šutirao glavom preko gola.

Holandija je rutinski do kraja sačuvala prednost, a onda je pred sam kraj nadoknade usledila kontra. Depaj je šutirao, Mendi opet slabo intervenisao i odbio loptu do Klasena koji loptu plasira u mrežu za 2:0.

Naredno kolo Holandija igra sa Ekvadorom, sok će Senegal neophodnu pobedu tražiti u meču sa Katarom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZBUNA U CRNO-BELOM TABORU: Hitan sastanak u Partizanu!?

Nakon poraza od TSC-a 2:1 u 32. kolu Superlige Srbije sastaće se Upravni odbor FK Partizan, javlja MaxBet Sport.  Kako javlja...

POVEZANE OBJAVE