Terzić otkrio gde će se nalaziti novi stadion Zvezde

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je gostovao na Ekonomskom fakultetu u Beogradu, gde je u višečasovnom razgovoru sa studentima govorio o raznim temama vezanim za Crvenu zvezdu.

On je poseban akcenat stavio na razvojni plan kluba do 2030. godine, izgradnju novog stadiona

-Svedoci smo da su svi klubovi koji su napravili nove stadione, za tri ili četiri puta povećali broj prodatih sezonskih karata, a samim tim i izvor prihoda, koji su fiksni. Imamo primer AEK-a iz Atine, koji je klub manje veličine po svim parametrima od Crvene zvezde, ali koji je imao prodatih šest hiljada sezonskih karata.Ove godine su pustili novi stadion u rad i prodali su 22 hiljade sezonskih karata. Imaju godišnji prihod od 16 miliona evra, samo od godišnjih karata. To je fiksni, siguran prihod sa kojim ulaze u takmičenje i samo jedan od primera šta klubovi dobijaju izgradnjom novog stadiona, rekao je Terzić, a prenosi klupski sajt.

Otkrio je i gde bi trebalo da se nalazi novi Zvezdin stadion i koliko dugo če trajati izgradnja.

-Crvena zvezda planira, radimo projekte, zatvaramo finansijsku konstrukciju i pravimo planove generalnog i detaljnog urbanizma kako bi izgledao taj novi stadion. Voleli bismo ako budemo u mogućnosti malo da ga dislociramo – oko 300-400 metara severnije, da se približimo Autokomandi.

Zbog infrastrukture, čvorišta i izbegavanja gužve u saobraćaju, a sa druge strane, voleli bismo da ga dislociramo jer bi izgradnja trajala sigurno tri, četiri godine i postavlja se pitanje gde bi Crvena zvezda igrala dok gradi novi stadion, jer ako bi ga pravili na postojećem, morali bismo da srušimo ovaj, a onda se postavlja pitanje koja bi bila alternativa za odigravanje utakmica, jer nažalost nacionalni stadion još nije završen. To je četvrti stub našeg dugoročnog plana i ja se nadam da ćemo u naredne dve godine početi sa izgradnjom novog stadiona, jasan je Terzić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

GOLEADA U BAČKOJ TOPOLI: Radnički kasno upalio, TSC nadomak drugog mesta!

Fudbaleri TSC-a savladali su Radnički 1923 sa 4:3 u duelu 4. kola plej-ofa Superlige Srbije. Topolčani su već nakon 15...

POVEZANE OBJAVE