DESET MINUTA DOVOLJNO: Zenit naneo Zvezdi poraz za kraj godine (VIDEO)

Zenit – Crvena zvezda 3:1 (0:1)

Sutormin (p.) 61′, Erohin 67′, Mantuan 73′ – Mustafa 22′

Fudbaleri Crvene zvezde izgubili su na gostovanju Zenitu u Sankt Petersburgu u prijateljskom susretu. Crveno beli su uspevali na momente da pariraju šampionu Rusije, koji je uspeo da preokrene u drugom poluvremenu.

Zvezda je na meč izašla u potpuno izmenjenoj postavi. Od standardnih igrača od starta su na terenu bili Milunović , Gobeljić i Katai premda je i Svetsko prvenstvo u Kataru krojilo sastave timova.

Izabranici Miloša Milojevića prvi su došli do vođstva. U 22. minutu strelac je bio Ibrahim Mustafa. Asistirao mu je Gobeljić koji je pre toga šutirao preko gola. Uspeli su tako da odgovore na pritisak šampiona Rusije.

Katai i Ben nisu uspeli da u 28 i 31 minutu iskoristili dobre prilike. Bakaev je potom u 36. minutu dobio prvi žuti karton na susretu. Oprobao je udarac i Prucev ali je u 41. minutu bio neprecizan. Tako je Zvezda sa prednošću otišla na odmor.

Zenit je uspeo da izjednači u nastavku. Strelac je u 60. minutu bio Sutormin iz penala zbog igranja rukom Mituljikića. Prethodno je Katai imao priliku kada je šutirao pravo u brazilskog golmana Ivana.

U roku od šest minuta, Erohin je preokrenuo rezultat u 67. minutu meča. Iskoristio je kapiten lošu intervenciju Zvezdine odbrane nakon prodora Sergejeva.

Gustavo Mantuan je u 73. minutu postigao gol za 3:1 nakon što ga je u kontri uposlio Brazilac Malkolm.

Zvezda do kraja meča nije uspela bar da smanji rezultat. Mituljikić je u 80 minutu slabo zahvatio loptu glavom što je lako uhvatio Zenitov čuvar mreže.

Ovo je crveno – belima bio poslednji susret u 2022. godini. Zenit već za pet dana očekuje meč ruskog kupa protiv moskovskog Spartaka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Novakov “dželat” smenio trenera!

Prvi teniser sveta Novak Đoković za sada nema najbolju sezonu i ne postiže razultate na koje smo navikli, a...

POVEZANE OBJAVE