EL: Barselona zaključala prve violine Partizana za pobedu u Blaugrani, brine povreda Smailagića

Košarkaši Partizana doživeli su peti poraz u Evroligi pošto je Barselona slavila 79:68 u 9. kolu Evrolige.

Dobro je krenuo Partizan ovaj meč i tokom izjednačene prve četvrtine je uspeo da u finišu napravi prednost sa kojom se otišlo na odmor 15:19. I u nastavku sizabranici Željka Obradovića igrali dobro, trener Barselone Šarunas jasikevičijus je tajm autima i izmenama pokušavo da promeni ritam utakmice, pre svega da svoju ekipu pokrene u napadu.

To je i uspeo u drugom delu drugog perioda, od kada su košarkaši Barsleone potpuno zatvorili prilaze košu crno-belima i otišlo se na odmor sa 39:32.

U trećem periodu su domaći prelomili ovaj meč pošto su čvrstom igrom nametnuli ritam koji im odgovara, dok su sa druge strane proradili i napadački i otišli su 15 poena viška.

U četvrtom periodu Željko Obradović je povukao sa terena svoje prve zvezde i dao je šansu igračima sa klupe, pa je i ritam meča značajno opao. To je dalo priliku Partizanu, predvođeni sjajnom Anđušićem, da smanje prednost domaćih. Posle trojke Smajlagića bilo 74:66 na 2 minuta pre kraja. Barselona je na kraju ritinski privela meč kraju, a ono što je pokvarilo dodatno utisak je povrda prsta Alena Smailagića koji se čini da je slomio prst.

Koliko je Barsleona odradila dobar posao u odbrani govori učinak najboljih strelaa Partizana kevina pantera koji je dao 2 poena, Dante Egzuma koji je ubacio 6 i Zaka Ledeja koji je stao na 8 poena. Danilo Anđušić je ubacio 21 poen, Naneli 10.

U Barseloni Laprovitola je ubacio 13, Satoranski 11, dok je Nikola Kalinić dodao 9 poena.

Posle ovog meča Partizan ima skor 4-5, dok je Barselona na 6-3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OTKLONJENE SVE DILEME: Ledej definitivno ne igra protiv Olimpijakosa

Košarkaši Partizana u 32. kolu Evrolige dočekuju Olimpijakos. Za oba tima je ova utakmica važna. Pirejci bi da imaju prednost...

POVEZANE OBJAVE