EL: Ivanović probudio Zvezdu, Alba pala posle produžetka!

Košarkaši Crvene zvezde su došli do velike pobede u Berlinu protiv Albe pošto su u produžetku slavili 84:88.

Od starta meča je bilo vidljivo da će ovo biti izjednačen meč u kojem će detalji odlučivati.

Alba je povela 19:13 sredinom prvog perioda posle serije dobrih šuteva za tri poena. Crveno-beli su se tražili u napadu i imali problem sa izgubljenim loptama. Međutim, značajno podignut nivo igre u odbrani je doveo do serije da je Zvezda otiašla na odmor sa vođstvom 20:19, posle trojke Nemanje Nedovića u poslednjoj sekundi.

U drugom periodu Beograđani su poveđali prednost na 5 poena, ali brzo su domaći to preokrenuli sa šutevima za tri poena i održavali su prednost do poluvremena. Iako je Alba bila u naletu, ekipa Duška Ivanovića je uspela da ih zadrži na 3 poena minusa 40:37, koliko je bilo posle 20 minuta.

Crvena zvezda je tradicionalno loše prolazila u Berlinu i činilo se u trećem periodu da će meč biti rešen kao iprethodnih godina. Alba je pronašla igru u napadu, dok je Zvezda sa druge strane imala velike probleme da poentira. Poveli su Nemci 9 razlike, ali u tom trenutku Vildoza Vezuje 6 poena, a na minut pre kraja Dobrić izjednačuje 55:55. Do kraja perioda Alba je poentirala i sa 57:55 se ušlo u poslednjih 10 minuta.

U četvrtom periodu viđena prava rovovska borba koš za koš. Beograđani su posle koša Ivanovića došli do vođstva posle duže vremena 64:65, ali je odmah naredni napad Smit brzom trojkom vratio vođstvo za domaće.

Mnogo grešaka su od tog trenutka napravili Beograđani, što u napadu što u odbrani i Alba je napravila 7 poena viška koji su bili preveliki za meč koji je imao ovakav tok.

Ipak, daleko od toga da su se predali i na dva i po minuta pre kraja su ponovo spustili na minus 2, a posle dobre odbrane i kontre imali su novo vođstvo kada je Vildoza postigao trojku za 74:75.

Alba je imala dva penala da dođe do novog vođstva, ali je Zusman samo jednom pogodio i sa 75:75 se ušlo u poslednji minut. Crveno-beli su izgubili loptu, Albi je u napadu isteklo vreme i Zvezda je imala 17 sekundi za napad za pobedu.

Albi je ostalo dva faula do bonusa i to su iskoristili u narednih 10 sekundi, tako da je ostalo 8 sekundi da se izbegne produžetak. Ipak, Nemanja Nedović je promašio šut za pobedu i otišlo se u dodatnih 5 minuta.

U rpodužetku je viđena utakmica kao i u poslednjoj četvrtini. Pols ekoša Vildoze gosti su poveli pola koša na 2 minuta pre kraja, a onda je Nedović sa 4 veza poena doveo Zvezdu pred samu pobedu kada je dao koš za 81:85.

Ivanović je sa penala doneo 6 poena viška, dok Alba je imala katostrafolno veče sa penala (13/24) i nikako nisu mogli da se vrate rezultatski u meč.

Oba tima sad imaju skor 3-6.

Kod Zvezde najefikasniji je bio Vildoza sa 21 poenom, dok je Nedović dodao 17.

Sledeći meč igraju u četvrtak protiv Makabija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE