Federer o trenerskom poslu: Evo šta je izjavio legendarni teniser

Jedan od najboljih tenisera svih vremena Rodžer Federer oprostio se od aktivnog igranja tenisa u septembru.

Par meseci nakon toga Federer je rekao da da uživa u životu van teniskog terena i da mu je povlačenjem pao veliki teret sa leđa.

-Mislim da nisam mnogo bio svestan toga, ali tek kad se povučete, shvatite kako sav taj pritisak odjednom prestaje. Osećate se nekako lakše, osećate olakšanje što posle 25 godina takmičenja možete da počnete da živite normalnim životom, rekao je Federer.

Sjajni teniser je govorio i o trenerskom poslu.

-Ja sam produkt švajcarskog tenisa, naše federacije. Uvek ću biti deo toga, zato mi je teško da imam svoju akademiju. Osećam da bih time išao direktno protiv federeacije koja mi je jako bliska. Uz Nekst Gen program i Uniklo, radiću više na tom mentorskom planu kao i sa decom. Što se tiče treniranja… Nikad ne reci nikad. Stefan Edberg je govorio kako nikad neće trenirati nekoga, sve dok nije dobio poziv od mene. Pozvao sam ga na trening i on je rekao, ‘ u redu, hajde da radimo bar godinu’. Sada, moja deca pohađaju školu, trenutno sebe ne vidim u tome. Ipak, ukoliko se pojavi talentovan junior i potrebsni su mu moji saveti i podrška, rado ću to učiniti, jasan je Federer

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE