Francuzi nakon preokreta deklasirali Australiju! (VIDEO)

Na Svetskom prvenstvu u Kataru u okviru grupe D reprezentacija Francuske pobedila je Australiju rezultatom 4:1.

Francuzi su stvorili pritisak od samog početka, pokušao je Dembele po desnom, zatim Mbape po levom boku. Od svega na kraju korner, ali opasnosti nije bilo.

Malo je prošlo, a Australija je šokirala aktuelnog svetskog prvaka. Postigli su gol, Gudvin se izborio za prostor u šesnaestercu i primio pas i pogodio za 1:0 u 9. minutu meča.

Ponovo su Australijanci imali veliku priliku. Teo Ernandez je poklonio loptu Djuku, a on je opalio sa oko 30 metara, ali od toga nije bilo ništa.

Međutim u 27. minutu Francuska je izjednačila, fenomenalno se kretao Rabio, pronašao je prazan prostor i ubacio se savršeno. Odličan je bio i Ernandezov centaršut, a Rabio je glavom rutinski rešio situaciju za 1:1.

U 32. minutu dogodila se velika greška Atkinsona. Rabio mu je ukrao loptu, a Žiru je pogodio za 2:1.

Opasni su bili Francuzi i u nastavku, Jak udarac Grizmana je otišao malo pored desne stative. Mbape je pred kraj prvog poluvremena imao sjajnu šansu ali od toga nije bilo ništa.

U nadoknadi prvog poluvremena Australijanci su imali sjajnu šansu, Loris je bio matiran i nepomično je gledao loptu, ali je Irvinova lopta završila na stativi pa je rezultat na poluvremenu ostao 2:1 za Francuze.

U drugom poluvremenu, prvu ozbiljnu priliku su imali Francuzi, usledio je centaršut Ernandeza i makazice Žirua ali nije bio dovoljno precizan.

U 61. minutu nova prilika za Francusku, ali još jednu priliku ne koristi Mbape. Fenomenalni dupli pas sa Žiruom, ali od toga nije bilo ništa. Međutim, nekoliko minuta kasnije ipak gol. Dembele je centrirao, savršeno pronašao Mbapea, a on je glavom smestio loptu iza leđa Meta Rajana. To nije sve, Mbape je zasigurno poneo epitet igrača utakmice, sada je viđen odličan prodor i centaršut levom nogom, direktno na glavu Žirua koji je postigao novi gol za Francuze.

U 85. minutu selektor Australije je napravio dve izmene. Bivši štoper Crvene zvezde Miloš Degenek je zamenio Atkinsona, a Bakus Irvina.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja pa je rezultat ostao velikih 4:1 za Francusku.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SL: Čukarički posle preokreta ostao u trci za Evropu (VIDEO)

Fudbaleri ČukaričkogSavladali su Mladost iz Lučana u drugoj rundi plej-ofa Superlige Srbije - 4:1 (2:1). Poveli su gosti, posle...

POVEZANE OBJAVE