JOŠ JEDNO IZNENAĐENJE: Tunis otkinuo bodove Danskoj! (VIDEO)

Danska – Tunis (0:0)

Fudbaleri Tunisa i Danske odigrali su bez golova u prvom kolu D grupe Svetskog prvenstva u Kataru. Afrički tim je bio bolji rival tokom celog meča. Danska je preko Kornelijusa u finišu propustila najbolju priliku za trijumf.

Danci su na početku meča uspostavili kontrolu na središnjem delu terena.

Uzbuđenja nije bilo sve do 23. minuta.

Tada je Tunis poveo preko Isama Jebalija, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Tunišani su pre toga imali šanse preko Dragera u 11. iminutu.

Danska uprkos posedu lopte nije uspevala da u prvom poluvremenu napravi konkretnu šansu. Kasper Šmajhel je u 43. minutu morao da spašava svoj tim od naleta afričke selekcije u situaciji 1 na 1.

Damsgard je postigao gol za izjednačenje u nastavku, ali je i on poništen zbog ofsajd pozicije. Pokušao je i Eriksen u 70 minutu, ali mu je golman Tunisa odbranio udarac sa poludistance. Ređale su se šanse za Dansku, da bi Kornelijus u narednom napadu pogodio stativu.

Tražio je Tunis penal zbog igranja rukom fudbalera Danske, ali sudija nije pokazao na belu tačku. Tražili su ga i Danci u finišu meča zbog igranja rukom fudbalera Tunisa. Onda se istakao golman Tunisa a VAR potom potvrdio da nema jedanaesterca pa je meč završen bez pogodaka.

Večeras u ovoj grupi branilac titule Francuska igra protiv Australije koju u drugom kolu upravo čeka direktan duel sa Dancima.

Foto: goals.zone / printskrin

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA: Jedan od najatraktivnijih igrača ikad objavio kraj karijere

Jedan od najatraktivnijih igrača u istoriji NBA lige Blejk Grifin zvanično je objavio kraj karijere. On je to objavio na...

POVEZANE OBJAVE