AUTORITET NE STIČETE SAMO DRAKONSKIM MERAMA: Čović o Ivanoviću, finansijama i Partizanu

Predsednik košarkaškog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović gostovao je u jutarnjem programu televizije prva.

Crveno beli su sinoć zabeležili treću pobedu u Evroligi, a Duško Ivanović za sada nema poraz u prve tri utakmice.

Mi posebno imamo veliko opterećenje zbog velikog broja utakmica i onoga što nam je važno, a to je prohodnost ka Evroligi, a to je regionalna ABA liga. Jeste bila neizvesna utakmica i kad se ovako završi onda je prava pokazna vežba za stepen karaktera koji imamo kao ekipa i koji raste, rekao je on.

Dotakao se i novog trenera i njegovog načina rada:

Duško je trener 30 i više godina, trofejni trener, ima ogromno iskustvo ali ono što je veoma potrebno kada je u pitanju vrhunski sport su rad zasnovan na disciplini i red. Hijerarhihja mora biti vojna, da zna svako gde mu je mesto i šta radi, i u napadu i u odbrani se postavljaju pravila Autoritet ne stičete samo drakonskim merama, kažnjavanjima i ostalim. Sam po sebi se stiče na osnovu znanja i poteza koje povlačite i na osnovu njih dobijate rezultat. Zato je važna ova pobeda, jer je rezultat ogromnog rada, a rad mora biti na vrlo visokom nivou. Ja ne znam šta znači biti umoran u radu, a posebno u profesionalnom sportu. Enormna su primanja i mora biti i enorman rad, dodaje Čović.

Pričao je i o učešću crveno – belih u Evroligi:

Mi već imamo uspeh. Učestvujemo u 18 deset godina unazad. To što je javnost nestrpljiva i što misli da uvek treba da ste prvi, to nije lako u Evroligi. Očekujem da probamo da uđemo u osam. Ali ovaj format je jako težak, ligaški format. Oni su sinoć igrali, sad su u avionu, sutra već u pola 6 igraju sa Makabijem jer smo pomerili utakmicu zbog meča Srbije i Brazila. Voleo bih da odemo na F4, ali za to su potrebne mnoge druge stvari, pre svaga finansije. Svaki naš klub koji igra u Evropi je od nacionalnog interesa. Mi smo vrlo zahvalni na svakom dinaru koji smo dobili od države i transparentni smo o troškovima. Nisam video u medijima da su drugi objavili rezultate. Košarka nije komeracijalni sport, fudbal je religija, a ovo je sport. U zavisnosti od finansija videćemo. Mi u upravi nemamo nijdnog tajkuna i finansijera, ne prodajemo automobile državi, nemamo osigranju za državu, nemamo ergele, a stalno smo na udaru. Mi imamo sve podatke, nećemo pričati sad ali smo spremni da ih objavimo ko je dobio koliko para i da li su u budžetu plate trenera i ostale stvari, zaključio je Čović.

Zvezda u četvrtak igra protiv Makabija drugi meč u duplom kolu Evrolige. Nakon tog susreta koji počinje u 17:30 biće omogućeno gledanje meča Srbija – Brazil na SP u Kataru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE