EL: Krenulo Bajern, Radonjić dobio posle produžetka, Srbi odlični

U okviru 9. kola Evrolige večeras su odigrane tri utakmice, a pobede su ostvarili Bajern, Panatinaikos i Baskonija.

Bajern je u veoma neizvesnoj završnici bio bolji na gostovanju Asvelu sa 75-74.

Nije delovalo da će utakmica otići u ovom smeru, pošto je nemački tim već u prvom poluvremenu poveo sa 17 poena prednosti.

Igrač utakmice bio je srpski reprezentativac Vladimir Lučić sa 13 poena, 5 skokova i 2 asistencije, dok su Obst i Vajler-Veb ubacili po poen manje. Ognjen Jaramaz je zabeležio 7 poena, uz po jedan skok i asistenciju.

U poraženom timu je najefikasniji bio Nanod De Kolo sa 15 poena, uz 2 skoka i 3 asistencije, dok je Metjuz postigao 13.

Za razliku od francuskog tima, Panatinaiskos Dejana Radonjića uspeo je da nakon velikog preokreta dođe i do pobede, nad Vitusom iz Bolonje u OAKA areni.

Pošto je italijanski tim prokockao 12 poena viška koje je imao u drugom periodu, na kraju trećeg kvartala je grčki tim preokrenuo i vodio sa +5.

Iako je tim Serđa Skariola do kraja izborio produžetak, tamo je do pobede stigao PAO.

Za trijumf je najzaslužniji bio Derik Vilijams sa 26 poena, 8 skokova i asistencijom, dok je Nejt Volters upisao 18 poena i 4 završna dodavanja.

U poraženom timu je Mehmed Žaite imao dabl-dabl sa 20 poena i 10 skokova, uz dve asistencije, dok je Odželeje postigao poen manje.

Ubedljiva je jedino bila Baskonija, koja je u Fernando Buesa areni slavila protiv Žalgirisa sa 93-73.

Ipak, ključnu prednost je stekla tek u poslednjih 10 minuta, pošto je ovu deonicu dobila sa 29-15, a do tada je sve bilo otvoreno.

Najbolji na utakmici bili su Metju Kostelo (7 skokova) i Darijus Tompson (5 asistencija) sa po 19 poena, dok je naš Vanja Marinković upisao 14 poena.

Za Žalgiris je Edgaras Ulanovas upisao 18 poena, 3 skoka i 5 završnih dodavanja, dok je Kenan Evans postigao 17, uz 4 skoka.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Srpsko plivačko čudo blizu vize za Pariz!

Mladi srpski plivač Justin Cvetkov oborio je na mitingu u Ajndhovenu juniorski državni rekord (U17) u disciplini 100 metara...

POVEZANE OBJAVE