EVROBASKET KVALIFIKACIJE: Srbija za poluvreme pregazila Bugarsku

Srbija – Bugarska 79:51 (25:9, 31:7, 10:22, 13:13 )

Košarkašice Srbije, pobedile su Bugarsku u drugom kvalifikacionom prozoru za Evrobasket 2023. u Izraelu i Sloveniji. Naše dame od starta su nametnule ritam i bile veoma efikasne u prvom delu. U drugom su malo popustile ali nedovoljno za preokret rivalki.

Početak meča bio je nervozan na obe strane. Trojkom ga je otvorila Hristova. Srbija je posle ubrzala i povela sa 16:3 nakon serije 16:0. Ponovo je Hristova bila strelac i prekinula niz Srpkinja.

Od tada su izabranice Marine Maljković samo održavale prednost. Uvećale su je na maksimalnih +16 pred početak druge četvrtine. Srbija je pojačala tempo u ovom periodu. Postigle su 31 naspram sedam poena rivalki i na poluvreme otišle sa ogromnih +40.

Posebno se istakla Aleksandra Crvendakić sa 13 koševa. Pratile su je Anderson i Nogić sa po 10. Hristova je bila jedina raspoložena u selekciji Bugarske sa pet poena.

Bugarska se trgla i zaigrala odlučnije u trećem periodu. Povele su sa 10:4. Održavajući prednost uspele su da u dobroj meri istope razliku. Dobile su taj period tako što su Srbiju svele na 10 poena.

Tina Krajišnik je svojim poenima otvorila poslednju četvrtinu. Srbija je samo rutinski privela meč kraju.

Srbija je u novembarskom prozoru prošle godine savladala Hrvatsku koju će ugostiti 9. februara 2023. Potom putuje u Bugarsku tri dana kasnije. Na Evropsko prvenstvo plasiraće se deset pobednika grupa i četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DRAMA U DENVERU: Jokićeva tripl dabl dominacija, Marej za 2:0! (VIDEO)

Košarkaši Denvera vode sa 2:0 u prvoj rundi plej-ofa zapadne konferencije protiv LA Lejkersa. Sinoć su u dramatičnom meču slavili...

POVEZANE OBJAVE