IVANOVIĆ 3 OD 3: Zvezda u velikoj drami bolja od “Ponosa Izraela”

Dobro je započela meč Crvena zvezda. Od starta su dobrom energijom u odbrani nematnuli ritma koji njima odgovara, i jedini propusti su bili prilikom odbrane šuta za tri poena Lorenca Brauna, koji je vezao tri trojke bez promašaja.

Sa druge strane u napadu je u prvih 10 minuta sve išlo kao što je verovatno i zamišljeno. Dobru rolu su odigrali Luka vildoza sa dve postignute trojke, Filip Petrušev sa 5 poena u završnici kao i Hasan Martin koji se istakao na obe strane terena. Na kraju prve četvrtine 27:18.

U drugom peridou posle trojke Nikole Ivanovića crveno-beli su stekli 10 poena viška (32:22), i od tog trenutka počela je da se igra najtvrđa moguća košarka. U poslednjih tri i po minuta nije postignut nijedan koš na obe strane, a poluvreme je završeno rezultatom 36:29.

U trećem periodu prvi koš je pao posle 2 minutai postigao ga je Makabi. Izraelci su se bolje snašli u nastavku i ubrzo su stigli i do prvog vođstva posle 4:5 na samo startu.

Crvena zvezda nikako nije mogla da poentira iz igre i u prvih pet minuta trećeg perioda je dala svega dva poena iz slobodnih bacanja. Međutim, posle tajm auta sa serijom 5:0 ponovo su vratili rezultatski plus koji su uspeli da održe do kraja perioda 50:47.

U četvrtom peridou napadački kao da smo gledali drugi meč. Gotovo svaki napad u prvoj polovini poslednjeg peridoa je bio koš. Crvena zvezda je preko Ivanovića i Nedovića napravila 6 poena viška 60:54, pa je Kataš morao da traži tajm aut. Crveno-beli nikako nisu uspevali da odbrane pik en rol igru Makabija, pa tri puta zaredom Džoš Nibo zakucavao, jednom uz faul.

Imala je Zvezda nekoliko prilika da možda ovaj meč prelomi, ali je falilo mirnoće u napadu, dok sa druge strane Lorenco Braun je pravio velike probleme u igri 1 na 1.

Važnih 4 poena zaredom sa slobodnih bacanja je dao Hasan Martin za 66:60, a posle toga Martin je posle dobre odbrane asistirao Dobriću za lagane poene i 8 poena viška, najveću prednost u drugom poluvremenu.

Makabi se nije predavao, tražili su brze poene i dobijali ih iz tranzicije sjajnog Lorenca Brauna, koji je koristio svaku priliku da kazni crveno-bele. Na minut i po pre kraja bilo je 3 poena viška za izabranike Duška Ivanovića.

U završnici se ušlo pravu dramu. Prvo je Nedović izgubio loptu, da bi Makabi u narednom napadu i pored dobre odbrane Zvezde, posle skoka u napadu postigao koš za minus 1.

Crveno-beli su napadački bili potpuno izgubljeni i još jedan napad su potrošili , tako da je Makabi imao 23 sekunde i napad za pobedu.

Martin je ukrao loptu, ali nije uspeo da je iskontroliše i Makbi je ponovo imao napad, samo sada 10 sekundi do kraja.

Igrači Makabija u toj situaciji kao da su došli sa druge planete i nisu ni znali koliko ima vremena ni šta da rade na terenu. Braun je iz očaja šutirao i promaši za veliku pobedu Zvezde 69:68.

Zvezda sada ima skor 4-6, dok je Makabi na 5-5.

Najefikasniji kod pobednika bio je Nedović sa 12 poena, dok je Martin imao 11. Kod Makabija Lorenco Braun bez premca sa 23 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DVE RUNDE DO KRAJA: Ništa još nije gotovo, Partizan pred vratima plej-ina

Košarkaši Partizana propustili su veliku priliku da prošle večeri upišu 15 trijumf u Evroligi. Na svom terenu izgubili su od...

POVEZANE OBJAVE