ORLOVI NISU IZDRŽALI: Rišarlison majstorijom ugasio nadu (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da napravi iznenađenje na startu Svetskog prvenstva u Kataru, pošto je poražena od Brazila sa 2-0.

Uspeli su srpski Orlovi da odole do poluvremena, ali su Karioke krenule još snažnije nakon povratka na teren, pa je posle dva gola Rišarlisona bilo jasno da nema mnogo nade.

Ušli su fudbaleri našeg nacionalnog tima pomalo nervozno u utakmicu, pa je već u 6. minutu Strahinja Pavlović zaradio prvi žuti karton posle faula nad Paketom.

Pet minuta kasnije je upravo brazilski vezista oštro startovao nad Mitrovićem, nagazivši ga na stopalo zbog kog je bio upitan za ovaj susret.

Fudbaler Real Madrida Vinisijus Žunior pokušao je potom da prevari Vanju Milinković-Savića i ugrozi naš gol direkton iz kornera, ali je naš čuvar mreže bio fokusiran i izboksovao loptu.

Lukić je u 19. minutu demonstrirao samopouzdanje s kojim je ušao u ovu utakmicu snažnim startom nad Nejmarom, koji se logično našao na zemlji.

Pokušavali su igrači Salesaa neko vreme da zatresu mrežu sa distance, ali je naš bedem bio neprobojan.

Orlovi su prvi put mogli ozbiljnije da naškode rivalu posle greške rivala na sredini terena, kada je Sergej uposlio Tadića, ali je do njegovog centaršuta golman Alison stigao pre Aleksandra Mitrovića.

Vanja Milinković-Savić je spasao naš tim u 27. minutu, kada je bio brži od Vinisijusa, kog je odlično uposlio Tijago Silva, a opasno je moglo da bude i posle akcije u kojoj se Rafinja našao licem u lice sa našim golmanom, međutim njegov pokušaj je srećom bio jako loš, pa je lopta završila u Vanjinim rukama.

U 37. minutu pokušao je glavom Filip Mladenović posle centaršuta Živkovića, ali je lopta završila pored gola.

Na poluvremenu su naši odoleli dobrim šansama protivnika, pa se na pauzu otišlo bez golova.

Krenuli su Brazilci još snažnije nakon povratka na teren, pa je Gudelj u 48. minutu morao da napravi faul na ivici šesnaesterca, kako bi sprečio ozbiljniju pretnju, zaradivši žuti karton.

Selektor Stojković je pokušao da izmeni situaciju izmenama, pa je u 57. minutu umesto Gudelja i Živkovića u igru uveo sveže Ilića i Radonjića.

Zastao je dah kada je Aleks Sandro zatresao stativu opasnim šutem sa dvadesetak metara u 60. minutu, tako kao da je, nažalost, najavio ono što je usledilo. Vanja je odbranio pokuaj Vinisijusa, ali se na pravom mestu za svoj, a pogrešnom za naš tim, našao Rišarlison i to je bilo 1-0 za Brazilce u 62. minutu.

https://dubz.co/v/2c8c91

Nije više imao šta da kalkuliše Dragan Stojković, pa je u igru uveo Dušana Vlahovića i Darka Lazovića umesto Mladenovića i Lukića, i krenuo ka golu rivala svom silom.

Ubrzo je Pavlović, koji je bio sjajan na ovoj utakmici, posle kornera koji je izveo Tadić imao veoma dobar pokušaj glavom, međutim lopta je završila iznad prečke. Nisu potom naši fudbaleri iskoristili ni naredni korner, kada je prvo pokušao Sergej, a nakon gužve je Lazović šutirao sa distance preko gola.

Usledila je kazna tri minuta kasnije, kada je Rišarlison u 73. minutu u brazilskom stilu, polumakazicama, pretvorio centaršut Vinisijusa u gol, za prednost Brazilaca od 2-0.

https://dubz.co/v/w8vny5

U 87. minutu je Rodrigo pokušao sa distance da dodatno uveća prednost, ali je bio nedovoljno precizan.

Izabranici Dragana Stojkovića nisu uspeli da do kraja ozbiljnije ugroze gol protivnika, pa će bodove morati da traže u preostale dve utakmice.

Narednu utakmicu naša reprezentacija igra 28. nevembra protiv Kameruna.

Brazil (4-2-3-1): Alison – Danilo, Markinjos, Tijago Silva, Aleks Sandro – Lukas Paketa (od 75. Fred), Kazemiro – Rafinja (od 87. Rafinja), Nejmar (od 79. Entoni), Vinisijus (od 76. Rodrigo) – Rišarlison (od 79. Žezus).

Srbija (3-4-2-1): V. Milinković Savić – Milenković, Veljković, Pavlović – Živković (od 57. Radonjić), Gudelj (od 57. Ilić), Lukić (od 66. Lazović), Mladenović (od 66. Vlahović) – S. Milinković Savić, Tadić – Mitrović (od 83. Maksimović).

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MAROTA PONOVO U AKCIJI: U Inter stiže igrač Real Madrida potpuno besplatno!

Kako prenose italijanski mediji, u Inter će narednog leta doći fudbaler Real Madrida. Naime, Načo Fernandes ima ugovor sa "kraljevskim...

POVEZANE OBJAVE