PARTIZAN SE BEZ POBEDE VRAĆA IZ ŠPANIJE: Crno-bele koštala katastrofalna druga četvrtina protiv Reala

Košarkaši Partizana doživeli su i drugi poraz na evroligaškoj turneji po Španiji. Oni su, posle Barselone, poraženi večeras i od Real Madrida sa 105-97.

Srpski tim je bio sjajan u šutu od početka, pa su trojkom novajlije Brodzianskog na nešto više od četiri minuta igre poveli sa 19-16. Nova dva ubačena šuta za tri u samoj završnici prvih 10 minuta, Egzuma a potom i Anđušića, doneli su lepih +8 timu Željka Obradovića, koji je vodio sa 40-32 posle izuzetno efikasne deonice.

Posle povratka na parket, međutim, usledila je prava agonija Partizana i serija od neverovatnih 20-2 za Kraljevski klub! Najzaslužniji za ovakvo kretanje rezultata bio je Mario Hezonja koji je ubacio, između ostalih poena, i dve trojke u ovom intervalu. Sa druge strane, beogradski tim je izdao i šut, pa su pogodili samo dve trojke iz devet pokušaja.

Na poluvremenu je tako tim iz španske prestonice vodio, ali sa ne tako znatnom prednošću od 54-51, posle trojke Anđušića, koji je ponovo igrao dobru utakmicu i za poluvreme sakupio već 13 poena.

Loša vest za goste bila je i šutersko raspoloženja Srhija Ljulja, koji je početkom drugog poluvremena vezao dve trojke. Počeli su ipak ponovo da pogađaju i košarkaši Partizana, pa su se trojkama različitih igrača održali u igri, iako su bili u zaostatku sve vreme.

Ipak, u završnici je Real preko bivšeg igrača Partizana Najdžela Vilijamsa Gosa došao do najveće prednsoti na utakmici od 12 poena (86-74).

U uvodnoj fazi poslednje četvrtine su po trojku pogodili Mario Hezonja i Džanan Musa, i tako najavili da njihov tim neće ostaviti mnogo šansi gostima do kraja utakmice.

Do kraja su gosti uspeli samo da spuste manjak do jednocifrene razlike, ali su na nešto manje od tri minuta dozvolili protivniku da preko Gabrijela Deka pređe 100 poena.

Ovog puta je, za razliku od duela sa Barsom, Zek Ledej bio na svom nivou sa 20 poena i po 6 skokova i asistencija, ali uzalud. Isto važi i za Kevina Pantera, koji je zabeležio 16 poena, 5 skokova i 3 završna dodavanja dok je Dante Egzum imao poen više.

U redovima pobednika Serhio Ljulj je postigao 20 poena, Valter Tavares je imao 17, uz 8 skokova, a Gabrijel Dek i Mario Hezonja po 15.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE