SELEKTOR O POVREĐENIM IGRAČIMA: Druga bi pesma bila; Moraćemo bolje da izvagamo

Fudbaleri Srbije poraženi su na početku Svetskog prvenstva koje se igra u Kataru od glavnog favorita za osvajanje Brazila.

Ipak, naš tim bio je lišen pomoći Filipa Kostića, dok je sprema Dušana Vlahovića i Aleksandra Mitrovića, koji su među najboljim golgeterima sveta, limitirana.

Selektor Dragan Stojković o tome je govorio i na pres-konferenciji posle utakmice.

Mi smo bili negde u egal poziciji u prvih 45 minuta, nisam video da je Brazil bio dominantan. Ali, ono što je bilo za nas porazno je da smo fizički totalno pali u drugom poluvremenu, na fizičkom planu nismo bili tim, a Brazil to zna da iskoristi. Ima odlične igrače i kazniće vas zbog takvih stvari, rekao je Stojković.

On je veoma jasno naglasio da smatra da bi sve bilo drugačije da su tri nosioca igre bila spremna za igru.

Brazil je svetski krem fudbala, tu nema priče, ali pokazali smo u prvom poluvremenu da možemo da igramo s njima. Žao mi je samo što nismo imali zdrave Kostića, Vlahovića i Mitrovića, verujte mi da bi bila večeras druga pesma, jasan je bio selektor.

Ostavio je dilemu kada je reč o igranju nedovoljno spremnih igrača u narednim utakmicama.

Moraćemo bolje da izvagamo. Moraće zdravi da igraju. Dobio sam uverenje prethodnih dana da je sve ok što se povreda tiče, ali očigledno da nije bilo. Moraćemo da tražimo druga rešenja ako se situacija ne poboljša, ali imamo vremena da donesemo neke odluke koje su dobre za tim. Nemamo magične doktore koji će rešiti problem u dva dana, zaključio je Piksi.

Selektor je istakao i da su mu svi fudbaleri garantovali da su fizički potpuno spremni, ali i konstatovao da je posle večerašnjeg okršaja sa Brazilom jasno da to nije baš tako.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE