SVETSKO PRVENSTVO: Urugvaj i Koreja podelili bodove (VIDEO)

Urugvaj – Južna Koreja (0:0)

Fudbaleri Urugvaja i Južne Koreje igrali su bez golova u prvom kolu H grupe Svetskog prvenstva u Kataru. Urugvajci nisu iskoristili šanse koje su im se ukazivale, a nijedna ekipa čitav meč nijednom nije uputila udarac u okvir gola.

Selekcija Južne Koreje imala je iznenađujuće visok posed lopte na startu sureta. Ni sa druge strane nije bilo izglednih prilika u prvih deset minuta meča.

Najbolju šansu imao je u 22. minutu napadač Liverpula Darvin Nunjes. Promašio je loptu nakon ubacivanja saigrača sa desne strane.

Korejanci su svoju izglednu priliku imali u 34. minutu preko Hvanga koji iz šesnaesterca nije uspeo da uputi dobar udarac. Do tog vremena, ni jedna reprezentacija nije šutnula u okvir gola uz po dva promašaja sa obe strane.

Godin u 43. minutu pogađa stativu a neprecizan je bio i Hose Marija Himenes. Zato se i otišlo sa rezultatom 0:0 na poluvremenu.

U 57. minutu zvezda Totenhema Son kratko je morao van igre zbog ukazivanja lekarske pomoći. Ubrzo potom se vratio. Pre toga su Korejanci tražili penal u 53 minutu ali sudija nije pokazao na belu tačku.

Ni u nastavku nije bilo mnogo uzbuđenja. Šansu je u 81. minutu imao Edinson Kavani kada ga je uposlio Darvin Nunjez ali nije zahvatio dobro loptu. Valverde je kasnije pogodio stativu.

Od 17 časova u drugom meču grupe, sastaju se Portugal i Gana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI JE ON NOVI ĐOKOVIĆ: Deminor je imao jasan odgovor

Od većih turnira u tenisu prvi naredni je masters u Madridu koji počinje za pet dana. Takmičenje u Monte Karlu...

POVEZANE OBJAVE