VELIKA POBEDA: Iran u nadokandi vremena došao do pobede

Prvu utakmicu drugog kola Svetskog prvenstva otvorili su Vels i Iran. Iran je napravio veliko iznenađenje i savladao Vels rezultatom 2:0. Oni su došli do pobede u 99 i 101 minutu igre, golovima Česmija i Ramina.

Vels je u 12. minutu igre prvi zapretio prekor Mura koji je imao dobru priliku, ali nije uspeo da pogodi. Odmah su uzvratili Iranci, postigli su gol, koji je opravdano ponšten zbog ofsajda. To je jedino vredno pažnje u prvom delu i rezultatom 0:0 se otišlo na poluvreme.

U drugom poluvremenu reprezentacija Irana kreće mnogo bolje. Prva prilika je bila u 52 minutu, Azmun je sjajno pobegao odbrani i šutirao, ali pogodio je stativu.  Imao je Iran još nekoliko šansi ali bez uspeha. Vredna pomena je ona u 72. minutu Eztolahi odlično šutira, ali Henesi skida čist gol. 

Slabo je igrao Vels, pokušavao je Mur ali bez uspeha. U 86. minutu golman Henesi pravi veliku grešku. Golman Velsa istrčava van svojih 16 metara, obara Taremija, sudija je pokazao samo žuti karton. Usledio je poziv VAR-a, odluka je preinačena u crveni karton za golmana.. Golman Velsa je prvi koji je na ovom Mundijalu dobio crveni karton.

Svi su mislis da će se remijem završiti meč, ali Iran dolazi do pobede sjajnim golom Češmija u 98. minutu. Usledila je katasrofa Velsa i Iran u 11. minutu nadoknade dolazi do 2:0 golom Ramina.

Posle ovog kola Iran ima 3 boda, Vels jedan, a večeras drugo kolo u ovoj grupi završavaju Englesa i Amerika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE