ABA LIGA: Borac napokon pobedio, žestok obračun Rasela i Hejla!

Košarkaši Borca iz Čačka zabeležili su prvu ovesezonsku pobedu u 8. kolu ABA lige. Oni su na svom parketu bili bolji od Mornara iz Bara sa 90-87.

Nije delovalo da će srpski tim prekinuti seriju loših poraza, kada je Mornar već u prvoj deonici poveo sa 13 poena razlike, pa je i do kraja poluvremena sve vreme vodio.

Tim Marka Marinovića je ipak uspeo da do odlaska na veliki odmor smanji zaostatak na samo 4 poena, dok je treća deonica protekla u egalu, ali su na kraju vodili sa 72-70.

Poslednji period bio je neizvestan i pobednik nije rešen do same završnice, ali su Čačani bili u prednosti većim delom, pa na kraju uspeli da zadrže zalihu.

Ponovo je blistao Deron Rasel sa dabl-dablom od 30 poena i 10 asistencija, ali je imao dostojnog rivala sa druge strane u Hanteru Hejlu koji je ubacio samo poen manje, uz 3 završna dodavanja.

U Borcu se istakao i iskusni Sava Lešić sa 19 poena, 8 skokova i asistencijom, dok je Radovan Đoković uz 8 poena imao i po 7 skokova i asistencija.

U redovima crnogorskog predstvanika je, pored Rasela, odličan bio i doskorašnji igrač Borca Marko pecarski sa 16 poena, 8 skokova i asistencijom.

Mornar ostaje na tri pobede, a posle ovog trijumfa Čačana više nema neporaženih u regionalnom takmičenju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KAPITEN LIVERULA JE LJUT: Van Dajk uputio kritike svojim saigračima

Kapiten Liverpula Virdžil van Dajk nije dobro podneo poraz od Evertona 2:0 u zaustaloj utakmici 29. kola Premijer lige. On...

POVEZANE OBJAVE