KATAR 2022: Mesi pogodio za pobedu u okršaju severa i juga i poravnao se sa Maradonom! (VIDEO)

U okršaju timova iz Severne i Južne Amerike, reprezentacija Argentine je savladala Meksiko sa 2-0 u drugoj utakmici grupe C Svetskog prvenstva u Kataru.

Prvih 30 minuta obeležila je veoma tvrda igra sa mnogo faulova, pa praktično nije ni stvorena iole ozbiljnija prilika ni sa jedne strane. Prvi zanimljiv pokušaj bio je delo Lionela Mesija, koji je sa pozicije skraćenog kornera želeo da iznenadi Giljerma Očou, ali je meksički golman, tadicionalno dobar na Mundijalima, bio koncentrisan i nije se dao iznenaditi.

U 40. minutu je čuvarima pobegao Lautaro martinez i pokušao glavom posle centaršuta Anhela Di Marije, ali je bio neprecizan.

Dva minuta kasnije je Mesiko ostao bez Andresa Gvadrada, koji je zbog problema sa povredom morao da napusti igru, a zamenio ga je Gutijerez, koji će ulazak upamtiti po oštrom startu Montijela, koji je tako zaradio žuti karton.

U završnici prvog dela igre istakao se golman Martinez, koji je uhvatio živu loptu posle veoma dobrog pokušaja Vege sa dvadesetak metara.

Mesi je nakon povratka na teren sebi izgradio izglednu poziciju, kada je pobegao čuvarima, pa je Gutijerez morao da ga sruši sa leđa i zaradi žuti karton. Međutim, iz izgledne pozicije je šutirao preko gola iz slobodnog udarca.

Iskupio se međutim omaleni Argentinac u 64. minutu kada je, posle dodavanja Di Marije, iz naizgled ne naročito povoljne pozicije, pronašao prostor između trojice igrača i pogodio malu mrežu za vođstvo svoje reprezentacije od 1-0.

Mesi se tako izjednačio sa svojim idolom Dijegom Armandom Maradonom, pošto mu je ovo bio osmi gol na Mundijalima, a ima vremena i da se premaši pokojna legenda.

Kada se meč bližio kraju, začinio ga je Enco Fernandez. Fudbaler Benfike je u 87. minutu posle dodavanja Mesija i finte uputio neodbranjiv šut i duplirao prednost Gaučosa.

ARGENTINA (4-1-2-3): Martinez – Montijel (od 63. Molina), Otamendi, Martinez, Akunja – Rodrigez (od 57. Fernandez), De Pol, Makalister (od 69. Palasios) – Mesi, Di Marija (od 69. Romero), Martinez (od 63. Alvarez)

MEKSIKO (5-3-2): Očoa – Alvarez (od 66. Himenez), Montes, Moreno, Arauho, Galjardo – Erera, Gvardado (od 42. Gutijerez), Čavez – Lozano (od 74. Alvarado), Vega (od 66. Antuna)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DENVER NE STAJE: Barklijeva reakcija koja je privukla pažnju posle brejka u LA (VIDEO)

Košarkaši Denvera upisali su 11 pobedu u nizu protiv LA Lejkersa. Tako su sinoć poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE