SP: U prazniku fudbala Mbape srušio Dansku (VIDEO)

U drugom kolu grupe D, fudbaleri Francuske su u sjajnom meču savladali Dansku 2:1 (0:0) i obezbedili plasman u nokaut fazu.

Prvo poluvreme je proteklo u potpunosti u dominaciji Francuza.

Već sredinom prvog dela igre bilo je 5:0 u šutevima na gol. U 20. minutu desio se jedan sporan momenat kada je Kristijansn srušio Mbapea u nameri da izbije 1 na 1 sa Šmajhelom. Francuzi su tražili crveni karton, ali je sudija ostao pri tome da je žuti karton dovoljan.

Redale su se posle šanse Rabioa, Kunde i Mbapea, ali niko nije uspeo da savlada Šmajhela u prvih 45. minuta.

U drugom poluvremenu viđena je slična slika, samo su ovoga puta Francuzi uspeli da inicijativu krunišu golom.

Teo Ernandez je probio po levoj strani i uposlio je Kilijana Mbapea, koji je pred golom dobro regovao i sporoveo loptu u mrežu za 1:0.

Ipak, odmah posle gola Danska je krenula napadački i čekalo se svega 5 minuta za izjednačenje. Prvo su imali jednu dobru šansu, a odmah potom i posle kornera Andreas Kristensen je dobro reagovao i postiao gol iz prvog šuta u okvir gola.

Posle gol ponovo je Francuska krenula po gol i nastavila je da stavara šanse ispred gola Šmajhela. Izmđu 75. i 80. minuta višeno je čak tri šanse za Francusku, ali je i Danska preko Brajtvajta imala sjajnu šansu kada je loptu prozujala pored stative Ljorisa.

Ipak, 5 minuta pre kraja ponovo Kilijan Mbape. Posle prodora Komana, loptu dobija Grizman, koji sjajno ubacuje loptu u kazneni prostor gde Mbape beži Kristijansenu za novo vođstvo 2:1.

Do kraja meča “Trikolori” su sačuvali prednost i sada imaju 6 bodova u grupi i praktično obezbeđeno prvo mesto. Australija ima 3 boda i u poslednjem kolu sa Danskom će igrati meč za prolaz. Danska ima 1 bod koliko ima i Tunis.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ATP MADRID: Kecmanović za sat vremena do drugog kola!

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo mastersa u Madridu. Savladao je kineskog takmičara Žižena Žanga sa 2:0....

POVEZANE OBJAVE