Borjan uzalud briljirao, Hrvatska ostvarila prvu pobedu u Kataru (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Hrvatske zabeležila je prvu pobedu na Svetskom prvenstvu u Kataru pošto je u drugom kolu grupe F bila bolja od Kanade sa 4-1.

Šokirao je autsajder aktuelne vicešampione čim je počela utakmica, pošto je najveća uzdanica Kanade Alfonso Dejvis iskoristio centaršut Buhenena sa desne strane i glavom savladao Livakovića za prednost od 1-0.

Sjajno je igrao Marko Livaja i imao nekoliko šansi, a sebi je najbolju izgradio u 36. minutu, kada je golman Crvene zvezde Milan Borjan sprečio već viđeno izjednačenje.

Ipak, ne zadugo. Posle prodora Perišić je uputio loptu Andreju Kramariću, koji je joj je put do mreže pronašao ispod ruku Milana Borjana, pa je na semaforu pisalo 1-1.

Da nesreća ne ide sama, pokazalo se u samoj završnici prvog dela, kada je Marko Livaja došao do pogotka u 44. minutu, i tako na najteži način uzvratio za primljen gol na samom startu.

Njemu je loptu sa desne strane dodao Juranović, a Livaja je sa ivice šesnaesterca šutirao bez razmišljanja kada je uočio prostor i bio veoma precizan za potpuni preokret.

Nastavio je Borjan da briljira i posle povratka na teren, “skinuvši” odlične šanse Sose i Kramarića, ali se i na drugom golu istakao Livaković koji je odbranio šut Dejvisa kojim je želeo da loptu smesti pod prečku.

Ipak, dileme su otklonjene novim pogotkom Kramarića u 70. minutu. Ponovo se u ulozi asistennta našao Perišić, a napadač Hrvatske je odlično izbacio protivničkog fudbalera na drugoj stativi pre nego što se po drugi put upisao u listu strelaca.

Nije do kraja utakmice reprezentacija Kanade uspela da makar smanji zaostatak. Štaviše, imao je golman Crvene zvezde mnogo posla kako bi se izbegao debakl pred komšijama koji su bili u naltetu. Ipak, u nadoknadi je još jednom bio nemoćan u potpuno otvorenoj kontri, kada su ga saigrači ostavili na cedilu, a situaciju lako rešili asistent Oršić i strelac Lovro Majer.

HRVATSKA (4-3-3): Livaković – Juranović, Lovren, Gvardiol, Sosa – Brozović, Modrić (od 86. Pašalić), Kovačić (od 86. Majer) – Kramarić (od 73. Vlašić), Perišić (od 86. Oršić), Livaja (od 60. Petković).

KANADA (3-4-3): Borjan – Džonston, Miler, Vitorija – Larjea (od 62. Hoilet), Eustakio (od 46. Kone), Hačinson (od 72. Adekugbe), Dejvis – Bjukenan, Larin (od 46. Osorio), Dejvid (od 72. Kavalini)

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE