FMP MERIDIAN NASTAVLJA BRUTALNI NIZ: Savladana i Igokea!

Košarkaši FMP Meridiana nastavlaju sa sjajnim partijama, pošto su zabeležili i sedmu pobedu u prvih devet kola ABA lige!

Ovog puta su bili bolju u hali u Železniku od Igokee sa 87-77.

FMP je krajnji ishod nagovestio već u prvoj deonici, kada je tim Nenada Stefanovića poveo dvocifrenom razlikom (22-12) preko Valinskasa na nešto više od minut do isteka ovog dela.

Usledila je međutim velika serija Igosa od 13-2, pa su posle ubačenih bacanja Nikole Tanaskovića došli do potpunog preokreta.

Do kraja poluvremena utakmica je protekla u egalu, ali su gosti imali 4 poena prednosti na polovini utakmice zahvaljujući trojci Kraforda.

I treći kvartal je bio ujednačen, ali je tim iz Železnika počeo da uspostavlja kontrolu u završnici ovog dela, kada se odlepio na +5 zahvaljujući trojci Milutina Vujičića (64-59).

Bo Bič je trojkom na početku poslednjeg perioda najavio kako će se utakmica kretati do kraja. Usledila je velika serija domaćina, koju je Milutin Vujičić novim pogotkom van linije 6,75 doveo do vrhunca od +14, posle čega više nije bilo povratka za tim Dragana Bajića, niti prave neizvesnosti.

Nejefikasniji na utakmici bio je Nikola Tanasković sa 18 poena, na šta je dodao i 7 skokova, ali uzalud, dok ga je dobro pratio i Kraford sa 14 poena i 4 asistencije.

U pobedničkom timu je ponovo najefikasniji bio Trent Frejžer sa 15 poena i 5 završnih dodavanja, njegov sunarodnik Bo Bič ubacio je dva poena manje, uz dve asistencije, dok je Paulius Valinskas imao isti broj poena uz 3 asistencije i 2 skoka.

Sjajan je bio i Ebuka Izundu sa dabl-dabl učinkom od 11 poena i 10 skokova, uz 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

VUJOŠEVIĆ: Ne volim Zvezdu zbog povlašćenog statusa

Nekadašnji dugogodišnji trener Partizana, ali u jednom periodu i Crvene zvezde, Duško Vujošević gostovao je u emisiji "360 stepeni"...

POVEZANE OBJAVE