Fuler srušio Japan, Kostarika gaji nadu za osminu finala! (VIDEO)

Japan – Kostarika 0:1 (0:0)

Fuler 81′

Fudbaleri Kostarike pobedili su Japan sa 1:0 u drugom kolu E grupe Mundijala u Kataru. Pred večerašnji derbi Španije i Nemačke, dodatno su zakomplikovali situaciju u grupi pred poslednje kolo. Jedini gol, postigao je Kejšer Fuler.

Prvo poluvreme bilo je potpuna uspavanka. Ukupno je bilo pet šuteva na gol, a nijedan u okvir. Kostarikanci su držali posed lopte. U finišu su Kontrerasu i Jamaneu dodeljeni žuti kartoni.

U nastavku su Japanci propustili dve velike šanse. Šut Morite je u 46. minutu zaustavio Kejlor Navas iako je praktično već bio savladan.

Probao je Asano, ali je i taj šut Navas odbranio. Onda je Vataru Endu šut izblokiran u 50. minutu. Mnogo energičniji početak drugog dela nego ceo prvi.

Kostarikanci su došli u vođstvo u 81. minutu. Fuler je iskoristio grešku Morite na sredini terena i savladao Gondu. Japan je u 89. minutu imao priliku da dođe do boda. Nakon prodora Minamina, imali su nekoliko šuteva ka golu ali je Navas na kraju uhvatio loptu.

Oba tima sada imaju po tri boda, a od 20 časova će igrati Nemačka i Španija drugi meč grupe. Poslednje kolo na programu je 1 decembra, a Nemačka igra sa Kostarikom i Španija sa Japanom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MATEO PRED GOSTOVANJE ZVEZDE: Da radimo, takmičimo se, i pobedimo

Košarkaši Real Madrida odavno su obezbedili prvo mesto nakon ligaškog dela Evrolige. Sutra u 32. rundi dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet....

POVEZANE OBJAVE