ODLIČNA UTAKMICA: Španija i Nemačka podelili bodove

Najveći derbi do sada na Svetskom prvenstvu igrao se od 20 časova, a koplja su ukrstila reprezentacija Španije i Nemačke. Igrao se dobar fudbal, a rezultat je bio 1:1.

Španci su poveli golom Morate u 62. minutu, a izjednačio je Filkrug u 83. 

Prvu ozibljnu šansu na utakmici imala je Španija u 7. minutu igre. Sjajan šut i prečka Danija Olma, Manuel Nojer je dotakao loptu taman da ona ne uđe u gol. Nakon te šanse usledio je mirniji period meča i ako Nemcima sudbina zavisi od ove utakmice. U 22. minutu još jedan udarac Španije, ovog puta je šutirao Đordi Alba sa nekih 18 metara ali lopta odlazi pored gola.

Tri minuta kasnije prva šansa za Nemačku, Gnabri je lepo zalomio sa desnog boka, pokušao levicom, ali lopta odlazi pored gola. Bilo je mirno sve do 40. minuta. Gol je postigao Ridiger nakon prekida!, ali sudija svira ofsajd štoperu Nemačke, a video provera potvrđuje da je sudija doneo ispravnu odluku. Rezultatom 0:0 se otišlo na poluvreme.

Drugo poluvreme je počelo visokim presingom Nemačke, ali se Španije dobro branila. U 56.minutu prva ozbiljna prilika Gundogan je sjajno proigrao KImiha, usledio je udarac sa 13 metara, ali se golman Španije bacio i zaustavio loptu. Dva minuta kasnije šutirao je Olmo, ali je odbranio Nojer. U 62. minutu Španija dolazi do prednosti. Alvaro Morata je dobio sjojnu loptu od Albe i on je majstorski pogodio. Španci su nastavali sa odličnim napadima, veliku priliku je imao Marko Asensijo koji je neometan iz sjajne situacije pucao nebu pod oblake.

Trostruku izmenu u 70 minutu je izvršio Hansi Flik! Sane, Filkrug i Klosterman menjaju Gundogan, Miler i Kerer. Tri minuta kasnije velika šansa za Nemačku. Musijala je promašio nemoguće. Bio je sam pred golmanom Simona, ali je Musijala očajno šutirao, jer je napucao golmana Španije. Nemačka je zaigrala dosta bolje, a do gola je stigla u 83.minutu kada je stigla lopta do Filkruga, koji ju je zakucao pod prečku. Do kraja se igralo na sredini terena, a sudija je meč produžio za jop šest minuta, ali su mreže mirovale.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

RASPRODAJA U NAJAVI: Leverkuzen za 60 miliona ostaje bez važnog igrača, tri premijerligaša stala u red?

Fudbaleri Bajer Leverkuzena ove sezone su nadomak triple krune. Bundesligu su osvojili, a pokušaće da je završe bez poraza. U...

POVEZANE OBJAVE