Novi Beograd pred meč sa Mađarima: Nismo u top formi

Vaterpolisti Novog Beograda u sredu od 19 časova i 45 minuta na bazenu Sportskog centra „11. april“ nastavljaju učešće u Ligi šampiona. Protivnik srpskom i regionalnom prvaku u drugom kolu elitnog takmičenja biće ekipa OSC iz Budimpešte. Novobeograđani su na startu ovosezonskog izdanja Lige šampiona pobedili Špandau u Belinu sa 16:5, dok je OSC igrao nerešeno sa Marsejom 10:10.

Dosta dobro poznajemo protivnika i pripremaćemo se za taj meč najbolje što možemo. Uveren sam da ćemo biti spremni da pružimo svoj maksimum i mislim da je to ključ svega, rekao je u uvodnom izlaganju na konferenciji za medije trener Novog Beograda Živko Gocić i potom dodao:
Ukoliko budemo na visini zadatka i pružimo maksimum mislim da će OSC-u biti veoma teško da igra protiv nas. Takođe, moram da naglasim da veoma poštujemo mađarsku ekipu, to je tim koji već četvrtu godinu igra zajedno i iz sezone u sezonu se konstantno pojačava uglavnom mađarskim reprezentativcima. Imaju vrlo dobar sistem igre, kvalitetna su ekipa, zato nikako ne smemo da ih potcenimo i siguran sam da to nećemo ni učiniti. Verujem u naš rad i kvalitet i zato smatram da možemo da se nadamo dobrom rezultatu i zato očekujem da ćemo niz od tri utakmice u Ligi šampiona na našem bazenu započeti pobedom“, konstatovao je Gocić.

Strateg Novobeograđana osvrnuo se i na tek završen drugi ovosezenski turnir Regionalne lige koji igran u Zagreb. Novi Beograd je u tri utakmice upisao isto toliko pobeda, savladavši Solaris, splitski Jadran i Mornar.

To je bio jako bitan turnir za nas, a pogotovo utakmica sa splitskim Jadranom. Taj meč, kao i preostale dve utakmice smo odigrali veoma kvalitetno, ali i momci su bili svesni činjenice da je duel sa Jadranom iz Splita bio najvažniji. Bili smo dobri u tom meču, jedino što je protivnik uspeo da kazni neka naša dva pada u igri i da se rezultatski vrati u utakmicu. To je nešto na čemu treba da radimo. Ima više razloga zašto se to desilo, ali moram da naglasim da su momci odradili sjajan trenanžni period za nama. Još nismo u top formi, ali počeli smo smanjujemo obim treninga, tako da očekujem još bolje igre. Trener nikad nije zadovoljan, ali iz tri utakmice osvojili smo maksimalnih devet bodova i od toga bolje ne može da bude, naglasio je Gocić.

Prvotimac Novog Beograda Radomir Drašović ne beži od činjenice da je Novi Beograd favorit u duelu sa OSC-om.

Predstoji nam prvi veći izazov u Ligi šampiona ove sezone. Imamo veliki respekt za ekipu OSC-a iz Budimpešte, ali kao i prošle sezone, rekao bih da smo sami sebi najveći protivnici. Ukoliko budemo na nivou i ako pružimo svoj maksimum u utakmici poput ove koje nas očekuje u sredu ne bi trebalo da imamo problema. Nadam se da će biti tako. Verujem u tim, jer mislim da smo u usponu forme i trijumf ne bi trebalo da izostane, zaključio je Drašović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE