Piksi objasnio zašto na terenu nije bilo Vlahovića i Jovića!

U meču drugog kola Svetskog prvenstva fudbaler Srbije su odigrali nerešeno protiv Kameruna rezultatom 3:3.

Nakon meča, na konferenciji za medije se pojavio selektor našeg tima Dragan Stojković Piksi, a sve je najviše interesovalo kako je pobeda ispuštena:

– U fazi kada smo imali kontrolu utakmice i 3:1, napravili smo kardinalne greške. Na ovom nivou je veoma opasno izlaziti visoko i gubiti loptu, te sve greške su nas koštale danas ne pobedimo. Vrlo neshvatljivo i nepotrebno, tu leži problem jer nismo pobedili. Analiziraćemo, da vidimo da li je pad koncentracije ili nešto drugo, rekao je Stojković.

Ono što je takođe iznenadilo sve navijače jeste to što ni Jović ni Vlahović nisu ulazili u igru na ovom susretu.

– Vlahović nije 100 odsto na svom nivou. Imali smo dve prinudne izmene na centralnom bekovima, Veljkovića i Pavlovića. Da pokušamo da ubacimo napadača Luku Jovića bilo je preopasno, jer je Kamerun imao 4 igrača na našoj zadnjoj liniji. Nismo bili pametni, dali smo tri gola, ali nismo bili pametni da ovo završimo u svoju korist,  objasnio je Piksi.

Drugi gol Kameruna, ofsajd?

– Video sam isto kao i vi, video sam podignutu zastavicu, ali imamo VAR i morali smo da prihvatimo odluku. Ne brine me to, nego postavka naše odbrane, stajali su dijagonalno i nije dobro, istakao je selektor.

Otkrio je i kakva je atmosfera u svlačionici nakon remija.

– Sve je potpuno normalno i mirno. Žalimo za greškama koje su nas koštale povrede. Odigrali smo dobru i interesantnu utakmicu,, stvorili smo nekoliko kolosalnih šansi, dali tri gola. Igrači ne treba da gube glavu, svi osećamo frustraciju, imali smo utakmicu u rukama, ali smo našim gluposti vratili Kamerun da izbegne poraz, kazao je Stojković i dodao:

– Pričali smo, pružio sam svima ruku, čestitao na onome što su pokazali. Moraju da podignu glavu, jer postoji frustracija zbog gubitka prednosti id 3:1. Najvažnije je da se oporave, biće sastanaka po pitanju video analize,da se ukaže na greške. Ovo je Mundijal. Ti principi odbrane ne smeju da se dešavaju. Potpuno bespotrebno. Teško objasniti. Zato nas i više boli.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE