SP: Srbija se “samoubila” protiv Kameruna, sve nade polažemo u Brazil

Fudbalska reprezentacija Srbije u veoma uzbudljivom meču i za srpske standarde čak neverovatnom meču, odigrala je 3:3 protiv Kameruna na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Srbija je odlično započela utakmicu i već posle 15 minuta je imala dve odlične šanse. Prvo je Mitrović pogodio stativu, a potom je isti igrač promašio veliku šansu posle odbitka.

Kako je ostalo 0:0, došla je kazna. Prvo je Kamerun došao do kornera koji je rezultat dekoncentracije srpskih defanzivaca, a potom je posle gužve u kaznenom prostoru Kasteleto sproveo loptu u gol posle dobrog skoka Čupo Motinga, i Kamerun je vodio od 29. minuta.

Kada se mislilo da će se na odmor otići s prednošću reprezentacije iz Afrike, Srbija je u nadoknadi postigla dva pogotka.

Prvo je Pavlović izjednačio u prvom minutu nadoknade posle odličnog centaršuta Tadića, a onda je Sergej Milinković-Savić iz šuta sa 20-ak metara dva minuta kasnije doneo kompletan preokret i vođstvo za Srbiju, sa kojim se otišlo na 15 minuta pauze.

Drugo poluvreme je počelo kao iz snova za Srbiju. Videlo se da su izabranici Dragana Stojkovića se oslobodili i već u 53. minutu je bilo 3:1. Sjajna akcija i razmena dodavanja dovela je do toga da Mitrović samo gurne loptu u praznu mrežu.

Kada se mislilo da će se meč završiti sa još nekim golom u mreži Kameruna, upravo se desilo suprotno. Kamerun je sa dva brza gola posle kontra napada stigao do 3:3. Strelci su bili Abubakar i Čupo Moting, i utakmica je ušla u jedno potpuno haotično stanje.

Obe ekipe su delovale umorno i igralo se otvorenog garda bez ikakavog sistema. Srbija je imala prilike preko Kostića i Mitrovića, ali nije uspevala da zada završni udarac. Delovalo je nestvarno u kakvu situaciju su se doveli posle 3:1.

Na kraju po bod obe ekipe i u poslednjem kolu Srbiji je neophodno da pobedi Švajcarsku za prolaz.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE