Zvezda slomila Partizan u prvom derbiju ove sezone! (VIDEO)

U okviru 8. kola ABA lige košarkaši Crvene zvezde su savladali Partizan rezultatom 90:74.

Prve poene na meču postigao je Hasan Martin, a zatim je Brodžijanski upisao koševe za 4:4. Najavili su poeni i sa jedne i sa druge strane da će ovo biti velika borba, a Partizan je poveo nakon zakucavanja Egzuma.

Partizan je bio nešto bolji i poveo, a posle tajm-auta je Dobrić odlično reagovao i pogodio iz floutera, da bi na drugoj strani usledila trojka Nanelija iz pika, a nakon toga su usledili i novi poeni Luke Vildize.

Egzum je bio više nego raspoložen u prvoj deonici, iz driblinga je napao koš i preko Hasana Martina zakucao i uvećao prednost crno-belih.

Pred sam finiš prve deonice bilo je mnogo tenzija kako na terenu tako i na tribinama, Branko Lazić je udario Dantea Egzuma nakon faula koji je napravio Hasan Martin i sudije su to okarakterisale nesportskim faulom, a publika je to žestoko negodovala.

Branko Lazić je smirivao navijače, a nakon toga je usledio dobar period za crveno-bele. Uspeli su da postignu 3 brza poena preko Petruševa i Dobrića te smanje razliku za Partizanom.

Prvobitno je dosuđen faul u napadu, ali je nakon pogledanog snimka sudija Javor promenio odluku i dosudio poene Nikoli Ivanoviću uz faul Zeka Ledeja, a prva četvrtina je završena rezulatatom 20:18 u korist Crvene zvezde.

U drugoj četvrtini je dosuđena još jedna nesportska, ovog puta Filipu Petruševu zbog faula nad Anđušićem. Usledila je serija trojki, ukupno pet ih je viđeno u kratkom periodu, a pogađali su Marković, dva puta Nedović, Panter i Madar. Sjajan tempo igre je usledio, još jedna trojka, a ovog puta za Partizan je bio precizan Papapetru.

Povećao je Partizan prendost, usledila je odlična akcija Partizana i Kevin Panter sa kapice je pogodio nakon udvajanja na levom bloku, ali odmah sa druge strane je vratio Vildoza za 42:45. Nemanja Nedović je sjajnim poenima doveo atmosferu do usijanja, a u poslednjem napadu u prvoj četvrtini je sjajno proigrao Bentila za vožstvo crveno-belih na poluvremenu rezulatatom 49:48.

Zvezda je bolje ušla u drugo poluvreme, imali su dve dobre odbrane, a Lazić i Holand su upisali nove poene za crveno-bele nakon čega je Obradović zatražio tajm-aut.

Partizan je bio u problemu, Zvezda se odlepila na dvcifrenu prednost, ali Partizan je uspeo da se približi na krilima Papapetrua, a na kraju treće četvrtine rezultat je bio 70:65 za domaći tim.

Na samom početku poslednje deonice, Vildoza je promašio težak šut. Zek Ledej je fauliro Luku Mitrovića u kontri. To je nesportska lična greška, zbog saplitanja sa leđa, a Mitrović je bio jednom precizan sa linije slobodnih bacanja.

Zvezda se ponovo odvojila na plus deset, Džon Holand je odigrao sjajno i u odbrani i u napadi za novu prednost.

Panter je isključen nakon pete lične greške, a prednost crveno-belih je održao Luka Vildoza novom trojkom. Zvezda je do kraja održavala prednost i završila rezultatom 90:74.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZVEZDA KATALONACA: Ernangomez već nezadovoljan! (VIDEO)

Košarkaši Barselone bore se tri kola pre kraja za prednost domaćeg terena u plej-ofu Evrolige. Doigravanje u Španiji će takođe...

POVEZANE OBJAVE