LIGA ŠAMPIONA: Radnički bolji od nemačkog šampiona, sledi najteži ispit!

U drugom kolu Lige šampiona vaterpolisti Radničkog savladali su na svom bazenu direktnog konkurenta za plasman na fajnal-ejt, nemačkog šampiona, ekipu Hanovera, rezultatom 13:12, na krilima talentovanog Marka Radulovića koji je meč završio sa šest pogodaka.

Kragujevčani su naspram sebe imali iskusnog rivala, sačinjenog od velikog broja sadašnjih i bivših reprezentativaca sa ovih prostora, ali su nastavili dobru formu sa turnira Jadranske lige i pokazali da je remi sa Vuljagmenijem bio samo njihov loš dan.

Hrvatski reprezentativac Andrija Bašić je iznenadio Dobožanova šutem sa distance na samom startu, ali je Radnički odmah odgovorio golovima Vrlića, Vica i Lukića, za potpuni preokret (3:1). Činilo se u tom trenutku da se domaći postepeno odvajaju, ali je nemački predstavnik pokazao da nije došao sa belom zastavom i izjednačio pogocima Benića i Bašića – 3:3. Ipak, u poslednjem minutu prve četvrtine pogodili su Radulović i Ukropina i ponovo odveli Radnički na „plus dva“ – 5:3.

Izabranici Uroša Stevanovića nastavili su u visokom ritmu i u drugoj četvrtini, pa su poluvreme dočekali sa čak pet golova prednosti – 9:4.

No, Hanover nije imao nameru da se preda. Iskoristio je uspavanost domaćina na početku drugog dela susreta i približio se na samo dva gola zaostatka (9:7). Šumadinci nisu želeli da im se ponovi scenario iz meča sa Vuljagmenijem, pa su ponovo pobegli na četiri gola viška krajem treće deonice (11:7), a na toj razlici bili su sve do pet minuta pre kraja meča – 13:9.

Dugo je taj rezultat bio aktuelan na semaforu, a gosti su sa tri pogotka u poslednja dva minuta uspeli samo da ublaže poraz.

Šestostrukom strelcu Raduloviću pokušali su na drugoj strani da pariraju Andrija Bašić sa četiri gola i Hrvoje Benić sa tri.

U trećem kolu Lige šampiona Radnički gostuje najtrofejnijem evropskom klubu i dvostrukom uzatsopnom šampionu, italijanskom Pro Reku 13. decembra.

Radnički – Hanover 13:12 (5:3, 4:1, 2:3, 2:5)

KRAGUJEVAC – Bazen SPD „Radnički“. Sudije: Boris Margeta (Slovenija) i Matan Švarc (Izrael).

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević 1, Janković 1, Ćuk 1, Vico 2, Ukropina 1, Gavrilović, Pljevančić, Radulović 6, Lukić, Vrlić 1, Todorovski. Trener: Stevanović.

HANOVER: Goc, Ćorušić, Šiper, Rotermund, Šuce 1, Radović 2, Lozina 1, Macan, Kubiš, Gansen 1, Benić 3, Bašić 4, Benke. Trener: Zehafer.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE