Australija prošla dalje, remi Francuske i Tunisa! (VIDEO)

U trećem, poslednjem kolu Grupe D sastale su se ekipe Australije i Danske i Tunisa i Francuske.

Australija je savladala Dansku i obezbedila prolaz dalje, a rezultat je bio 1:0.

Na samom početku usledila je sjajna akcija Danaca, lopta je došla do Jensena, koji je šutirao sa desetak metara, iskosa sa desne strane, ali golman Australije Rajan je vrhom prstiju uspeo da odbrani.

Danci su nastavili da budu opasni, a Australijanci su pokušali centaršutevima, Djuk je probao glavom, ali bilo je to mlako, Šmajhel je lako uhvatio loptu. Do poluvremena su mreže mirovale pa je rezultat ostao 0:0.

Australija je u drugom poluvremenu hrabije krenula, napadali su, a to im se isplatilo pa su u 60. minutu postigli pogodak za 1:0, strelac je bio Metju Leki. U 60. minutu u timu Australije je požuteo nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Miloš Degenek. Selektor Danske je u nastavku izvršio nekolike promene, ali dokraja meča rezultat je ostao nepromenjen pa je Australija izborila prolaz dalje.

U drugom meču, fudbaleri Francuske poraženi su od Tunisa rezultatom 1:0.

Aktuelni svetski prvak Francuska je prvu šansu na meču imala tek u 25. minutu, Kingsli Koman je bio u kaznenom prostoru, šutirao je, ali za malo kraj leve stative. U 35. minutu, sa druge strane Vabi Hazri je mogao da postigne gol. Šutirao je po sredini, Mandanda je morao da se pomuči da bi zaustavio taj udarac. Do kraja poluvremena ni na ovom susretu se mreže nisu zatreslepa je ostalo 0:0.

U drugom poluvremenu prvu veliku priliku imao je Tunis, Aisa Laiduni se našao u njoj, šutirao je iznad prečke. Međutim, fudbaleri ove zemlje su to ubrzo popravili, poveli su, a strelac je Vabi Hazr i to je bio njegov 25. gol u dresu reprezentacije Tunisa.

Morao je Didije Dešan posle primljenog gola da menja mnogo toga, četvoricu novih je uveo u razmaku u desetak minuta.

Ušao je Mbape i Grizman, dok je pozadi stavio Salibu, a umesto Veretua na sredini Adrijana Rabijoa. U 83. minutu su imali veliku priliku za izjednačenje,Usman Dembele je imao veliku priliku ali je nije iskoristio.

Imali su još nekolike šanse Francuzi, a do izjednačenja su došli u 8. minutu sudijske nadoknade preko preko Grizmana, međutim gol je poništen zbog ofsajda pa je rezultat do kraja meča ostao 1:0 za Tunis. Međutim, selekcija Francuske je već ranije obezbedila plasman u narednu fazu Mundijala u Kataru.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE