SP: Argentina razbila Poljsku, Meksiko u nadoknadi ostao bez nokau faze (VIDEO)

U grupi C viđena je prava drama i na kraju su prošli Argentina i Poljska. Argentinci su savladali Poljsku 2:0, dok je Meksiko pobedio Saudijsku Arabiju 2:1. Poljska je prošla na osnovu bolje gol razlike.

Argentina je od samog starta u potpunosti dominirala terenom i Poljska nijednog trenutka nije uspela ni najmanje da ugrozi gol “Gaučosa”.

Skalonijevi izabranici su kružili oko gola i izveli su čak 9 šuteva u okvir golam, ali je Ščesni bio nesavladiv.

U 35. mintu imala je Argentina i penal, pošto je golman Poljske udario po licu Mesija. Najbolji igrač sveta ipak nije uspeo da savlada sjajnog Poljaka na golu koji je odbranio drugi penal na prvenstvu.

Ipak, u drugom poluvremenu već posle 30 sekundi Aleksis Mekalister postiže gol za Argentinu i dovodi ih u vođstvo. Od tog trenutka se ništa nije promenilo na terenu i nastavljeno je i dalje da Argentina dominira na terenu. Do gola stižu 20 minuta pre kraja kada Hulijan Alvarez postiže lep gol i praktično potvrđuje pobedu.

U drugom meču Meksiko je savladao Saudijsku Arabiju 1:2, a oba gola su pala u drugom poluvremenu i to posle prekida.

Prvo je Martin u 47. minutu posle kornera dobro reagovao u kaznenom prostoru za vođstvo 1:0, a drugi gol je remek delo Čaveza koji je pao 5 minuta kasnije.

Meksikanac je psotigao možda i najlepši gol na šampionatu do sada iz slobodnog udarca i od tada počinje prava drama ko će proći dalje iz ove grupe.

Meksiko je postigao dva gola koji su poništeni zbog ofsajda, dok je na drugom meču Argentina promašila kolosalnu šansu preko Lautara Martineza koja bi Meksiku obezbedila prolaz.

Meč Argentine je završen, a Meksikancima je tada ostalo još tri minuta da postignu gol za prolaz. Ipak, oni su ga primili duboko u nadoknadi i tako je Poljska uz mnogo sreće prošla dalje na megdan Francuskoj, dok će Argentina igrati sa Australijom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Barsa slomila Olimpijakos, sa 1-1 se serija seli u Atinu!

U drugom meču plej-of serije, Barselona je savladala Olimpijakos 77:69 i izjednačila na 1:1 u seriji. Domaćin je vodio više...

POVEZANE OBJAVE