EVROLIGA: Barselona “preživela” u Berlinu, Kalinić solidan

Košarkaši Barselone slavili su u utakmici punoj preokreta protiv Albe u Berlinu sa 88-86, u 11. kolu Evrolige.

Već u prvoj deonici gosti iz Katalonije stekli su čak 13 poena prednosti i nije delovalo da će utakmica ući u neizvesnu završnicu.

Već tokom druge deonice došlo je međutim do potpunog preokreta, kada je Alba košem Krisa Kumađea povela sa 41-39, a kasnije uspela i da vodi na poluvremenu.

Već početkom drugog poluvremena tim Šarunasa Jasikevičijusa pogađa četiri trojke i vezuje seriju od 15 uzastopnih poena, pa dolazi do nove najveće razlike na meču, kada su poveli sa 66-51, a zatim prednost održali na tom nivou i do kraja treće deonice.

Albatrosi su poslednji deo utakmice odigrali u skladu sa nemačkim sportskim mentalitetom. Polako su smanjivali zaostatak, ali do samog kraja nije delovalo da će ugroziti protivnika, koji je posle trojke Džejlena Smita u poslednjem minutu za samo pola koša manjka, shvatio da je vrag odneo šalu.

Nije domaćin uspeo ipak da dođe ni u jednom trenutku do izjednačenja, u svojevrsnoj penal završnici koja se teško mogla očekivati na kraju trećeg perioda.

Najefikasniji na utakmici bio je Tamir Blat sa 20 poena, uz 6 asistencija i 3 skoka, dok je naturalizovani reprezentativac Hrvatske Džejlen Smit ubacio 15 poena.

Kod pobednika je Nikola Mirotić imao 19 poena, uz 6 skokova i 2 završna dodavanja, Laprovitola je zabeležio 16 poena, 6 asistencija i 3 skoka, dok je Kori Higins upisao 15 poena.

Srpski reprezentativac Nikola Kalinić postigao je 7 poena, uz jednu uhvaćenu loptu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE