MUNDIJAL GRUPA F: Hrvatska preživela Belgiju, Marokanci sa prvog mesta u osminu finala! (VIDEO)

Reprezentacije Maroka i Hrvatske plasirale su se u osminu finala Svetskog prvenstva u Kataru iz Grupe F. Vicešampion sveta odoleo je Belgiji uz reviju promašaja a pogotovu Romelua Lukakua. Marokanci su trijumfom nad Kanadom u nokaut fazu otišli sa prvog mesta. Sve je praktično bilo rešeno u prvom poluvremenu.

Belgija – Hrvatska 0:0 (0:0)

Perišić je već u desetoj sekundi propustio izglednu priliku šutiravši sa ivice šesnaesterca pored gola. U 13. minutu Karasko je upropastio odličan kontra napad koji je povukao Kevin de Brujne.

Hrvati su u 15. minutu dobili penal kada je Entoni Tejlor svirao prekršaj Janika Karaska u šesnaestercu. Međutim, nakon gledanja VAR snimka odustao je od prvobitne odluke zbog prethodnog ofsajda.

Belgijanci su bili motivisaniji protivnik sa više udaraca i posedom lopte tokom prvih 20 minuta. Tako je nastavljeno i u većem delu prvog poluvremena. Do kraja nije bilo promena rezultata pa se bez golova otišlo na pauzu.

Drugi deo počeo je sa prilikama na obe strane, ali bez gola. Kovačićev šut je u 50. minutu zaustavio Kurtoa a pokušavali su i Brozović i Modrić. Belgijanci su u 59. minutu imali prvu veliku priliku u drugom delu. Karaskov šut brani Livaković a potom i Lukaku pogađa stativu.

Napadač Intera je ponovo bio u stopostotnoj šansi, ali je uspeo da glavom prebaci gotovo prazan gol. Obrukao se i u 85. minutu sa manje od pet metara šutiravši pored gola.

Kanada – Maroko 1:2 (1:2)

(ag.) 40′ – Ziješ 4′, El Nesiri 23′

Marokanci su i u ovaj meč krenuli silovito. Poveli su već nakon četiri minuta igre. Strelac je bio Hakim Ziješ. Iskoristio je nesporazum golmana Milana Borjana sa defanzivcem.

Odlične partije na Mundijalu Marokanci krunišu u 23. minutu kada dupliraju prednost. Gol je postigao Jusef El Nesiri nakon odlične dubinske lopte Ašrafa Hakimija.

Kanađani su do poluvremena uspeli da prepolove rezultat ali je i ovaj put Marokanac bio strelac. Najef Agerd postigao je autogol u 40. minutu. Pokušao je da izbaci loptu koja je na kraju prevarila Bona. El Nesiri je positgao još jedan gol, ali mu je poništen zbog ofsajda.

Marokanci su tako sa prednošću otišli na odmor. Prvo uzbuđenje u nastavku viđeno je u 72. minutu. Hačinson je pogodio prečku, a Džonston nije uspeo da odbitak smesti u mrežu za izjednačenje iako je bio na metar od gola. Kanađani su imali inicijativu koju nisu uspeli da krunišu pogotkom.

Protivnici ovih timova u osmini finala biće dve najbolje selekcije iz E grupe. U njoj se večeras od 20 časova sastaju Španija – Japan i Nemačka – Kostarika.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović nakon plasmana u finale Kupa: Zaslužili smo!

Fudbaleri Vojvodine savladali su ekipu Radničkog u Kragujevcu i plasirali se u finale Kupa Srbije. Trener Novosađana Božidar Bandović rekao...

POVEZANE OBJAVE