NOVA BLISTAVA PARTIJA: Vasa Micić umalo do tripl-dabla u pobedi Efesa!

Košarkaši aktuelnog prvaka Evrope Anadolu Efesa savladali su na svom parketu Olimpijakos sa 82-71, u sklopu 11. kola Evrolige.

Nije dobro počelo za domaćina, pošto je već na samom startu tim iz Pireja došao do dvocifrene prednosti, povevši sa 10-0 posle tojke Saše Vezenkova.

Ovakav razvoj situacije nije pomeo tim Ergina Atamana, koji je trojkom Tibora Plajsa na pola minuta do kraja prvog dela sveo zaostatak na samo tri poena.

Međutim, Kostas Slukas tačno na polovini drugog perioda trojkom vraća dvocifrenu prednost na stranu svog tima (36-25), pa Oli ostaje u vođstvu sve do poluvremena, kada je vodo sa 41-33.

Vodio je grčki tim i tokom čitave teće četvrtine, ali je prednost varirala, pa je u poslednjh 10 minuta ušao sa samo poenom viška. Ovo se ispostavilo i kao poslednji put da su gosti vodili, pošto je posle tojke Vila Klajburna prednost do kaja meča – tokom poslednje deonice koja je bila i najefikasnija – bila na njihovoj strani.

Najzaslužniji za pobedu bio je srpski reprezentativac Vasilije Micić, kome su po skok i asistencija falili za tripl-dabl učinak, pošto je sakupio 18 poena i po 9 skokova i asistencija.

Sjajno su ga ispratili Vil Klajbun sa 23 poena, 5 skokova i 3 asistencije, i Rodrig Buboa sa 19 poena, 6 skokova i asistencijom.

Na drugoj strani je Vezenkov ubacio 18 poena uz po 3 skoka i asistencije, dok je Larencakis imao 13 poena i 2 završna dodavanja.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real nemilosrdan protiv Baskonije na startu plejofa, Marinković solidan (VIDEO)

Košarkaši madridskog Reala savladali su u svom Vizink centru Baskoniju sa 90-74, u prvoj utakmici četvrtfinala Evrolige. Aktuelni šampion...

POVEZANE OBJAVE