UTAKMICA ZA INFARKT: Partizan posle produžetka doživeo novi poraz u Evroligi

Košarkaši Partizana doživeli su novi poraz u Evroligi, pošto je u Beogradskoj areni u 11. kolu ovog takmičenja bolja bila Valensija sa 100-96, nakon produžetka.

Utakmica je obila neizvesnošću čitavim tokom i nijednog trenutka nije došlo do dvocifrene prednosti ni na jednoj strani, pa je bilo pošteno da ode u produžetak, u kom takođe nije manjkalo drame, koja se nažalost završila loše po srpski tim.

Gotovo čitavo prvo poluvreme proteklo je u uravnoteženom odnosu snaga na parketu, gde pritom nijedan od timova nije imao prednost koja je premašivala 5 poena.

Partizan se u takvom razvoju situacije bolje snašao pred odlazak na poluvreme i sa vezanih osam poena poveo sa 43-37, a pre svega ga je pokrenula trojka kapitena Kevina Pantera.

Uprkos tome, crno-beli nisu bili naročito uspešni u ovoj deonici u pokušajima iz daljine, pošto su postigli svega dve troje iz čak 10 pokušaja. Sreća je ležala u tome da su gosi iz Španije bili još gori u ovom segmentu, pa su za čitavo prvo poluvreme ubacili samo jedan pokušaj izvan linije 6,75, iz 11 pokušaja.

Naneli je trojkom odveo tim Željka Obradovića nadomak prve dvocifrene prednosti na meču početkom drugog poluvremena, ali je odmah usledila trojka prekaljenog Bojana Dubljevića, pa košarkaši Valensije nisu dozvolili srpskom timu da se odlepi još više.

Ubrzo je Jam Madar trojkom doneo +7, ali se do ulaska u poslednji period igralo ujednačeno i prednost Partizana je varirala od 3 do 6 poena viška.

Pradilja je prodorom na početku poslednje četvrtine smanjio zaostatak svog tima na samo 2 poena, a posle promašene trojke Nanelija, a zatim i izgubljene lopte Pantera u narednom napadu, Rivera je poravnao rezultat posle dužeg vremena, kada je na semaforu stajalo 64-64.

Odmah potom je Lopez-Arestegi vratio i prednost na stranu španskog tima, kada da je usledio interval rezultatske klackalice. Nakon što se Valensija odvojila na +4 na oko tri minuta do kraja (77-73), usledilo je lepo zakucavanje Dante Egzuma iz prodora, pa se ušlo u potpuno otvorenu završnicu.

Tada je stvari u svoje ruke preuzeo Panter i sa pet uzastopnih poena ponovo okrenuo rezultat u korist tima čiji je kapiten, ali je promašio jedno slobodno bacanje nakon toga, pa je Harper lepim flouterom na 20 sekundi do kraja doneo vođstvo od 84-82. Ipak, u narednom napadu je pogodio oba posle faula, što je bilo dovoljno za produžetak, jer se Obradović odlučio da brani poslednji napad, u čemu je i uspeo njegov tim.

Tamo su ključni bili trojka Lopez-Arestegija, i kasnije prodor Džereda Harpera na 47 sekundi do kraja, kojom je svom timu vratio +5. Naneli je dalekometnom trojkom ponovo vratio potpunu neizvesnost, ali je Panter faulirao Harpera usled gužve na 6 sekundi do kraja, pa je on sa oba realizovana bacanja odlučio pobednika.

Na kraju je najbolji u redovima Partizana bio Matijas Lesor sa dabl-dablom od 22 poena i 10 skokova. Kevin Panter je postigao 19 poena uz 3 asistencije, a Džejms Naneli 15, uz po 3 skoka i asistencije.

U pobedničkom timu je Rivero imao 22 poena i 6 skokova, Veb je sa 18 poena i 9 skokova bio nadomak dabl-dabla, dok je Lopez-Arestegi upisao poen manje, uz po 4 skoka i asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED RG I OI: Jedna važna promena na turniru u Parizu

Ove godine će krajem maja početi treći grend slem sezone Rolan Garos. Srpski teniser Novak Đoković će braniti titulu osvojenu...

POVEZANE OBJAVE