Dalić ljut: Zaslužili smo poštovanje

Fudbalska reprezentacija Hrvatske plasirala se u osminu finala Svetskog prvenstva. U poslednjem kolu na Mundijalu izabranici Zlatka Dalića igrali su nerešeno protiv Belgije što je bilo dovoljno za prolaz dalje.

Dan nakon meča, svoje utiske je izneo selektor Hrvatske Zlatko Dalić.

-Pogledao sam sinoć utakmicu na miru, dobio sam statistiku i utisak je bolji nego juče. Sjajna utakmica Hrvatske, sjajnih 98 minuta. Kontrola, odbrana, presing…Sve je bilo na vrhunskom nivou. Mislim da je to bilo izvrsno. Potpuna kontrola. Imali smo dve ili tri situacije koje su mogle da budu pogubne, ali one su nastale iz naših grešaka, a ne iz belgijske igre. Po statistici smo trčali 122 kilometra, nismo pali u tom segmentu. Sve što smo napravili bilo je jako, jako dobro. Utisak je bolji nego posle utakmice, rekao je selektor Hrvatske.

Daliću smeta termin utakmice njegove selekcije koje su se igrale od 13 časova.

-Postali smo ekipa koja zaslužuje poštovanje o kom govorim, a ne to da kao vicešampioni sveta igramo u 13 časova. Zaslužili smo to rezultatima. Kako god da ovo završi, to je činjenica”.

Selektor Hrvatske se i osvrnuo na probleme sa VAR tehnologijom.

-Inače ne komentarišem suđenje, ali bio sam ljut. To je centimetar, oduzima emociju. Hrvatska je zbog toga izgubila titulu svetskog prvaka. To boli. Da je ovo tumačenje, ona ruka u Rusiji ne bi bila penal“, jasan je Zlatko Dalić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PROBIO LED: Prva pobeda Rubljova na šljaci ove godine

Ruski teniser Andrej Rubljov plasirao se u drugu rundu mastersa u Madridu. Savladao je Argentinca Fakunda Banjisa sa 6:1, 6:4....

POVEZANE OBJAVE