EL: Dobrić se pojavio i slomio Virtus za četvrtu zastopnu pobedu Crvene zvezde

Crvena zvezda je vezala četvrtu pobedu u Evroligi pošto je posle sjajnih 30 minuta slomila otpor Virtusa za konačnih 83:74.

Početak utakmice je pripao gostima. U šrvih 5 minuta crveno-beli nisu uspeli da odbrane skoro nijedan napad Virtusa, dok sa druge strane su se mučili i u napadu. Ekipa iz Bolonje je napravila prednost od 8 poena koju je održavala do kraja četvrtine. Na prvi odmor se otišlo sa 17:23, pošto je Petrušev postigao koš uz zvuk sirene.

U drugom peridou odbrana je došla na nivo koji je preoznatljiv za Crvenu zvezdu od dolaska Duška Ivanovića na klupu i to je uvelo utakmicu u nešto brži ritam sa više tranzicije. Sjajnu partiju je odigrao Luka Vildoza koji je vezao 3 trojke i uspeo je da potpuno anulira prednost od 10 poena Virtusa, koja je bila na početku četvrtine.

Nisu crveno-beli u nekoliko navrata uspeli da preokrenu, ali su do vođstva stigli posle koša Dobrića na 2 minuta pre kraja poluvremena na koji se otišlo 42:41 za domaćina. Ono što je brinulo sve koji su na strani Crvene zvezde je što je Nemanja Nedović sakupio tri lične greške u prvih 20 minuta.

Početak treće četvrtine je pripao crveno-belima. U napadu su ušli u ritam i ostali igrači pa su tako Mitrović, Lazić i Bentil doneli prednost od 8 poena, koja je u tom ptrenutku prema igri na terenu bila ogromna prednost.

Ipak, to se istopilo u doslovno trideset sekundi pošto je Virtus na brzinu vezao 5 poena i opet se ušlo u tešku rovovsku bitku.

Ipak, tu crveno-beli nisu pali već su napravili novu seriju 9:0, koju je krunisao Ognjen Dobrić trojkom u finišu treće četvrtine za 67:55 posle 30 minuta.

Na početku četvrte Nedović se vratio u igru i brzo je napravio četvrtu ličnu grešku. Međutim, njegova zamena Dobrić, koji je odmarao 30-ak sekundi je odigrao sjajnu rolu u nastavku i prednost domaćina je išla i na 16 poena (76:60).

U završnici crveno-beli su odigrali vrlo sigurno. Virtus je bio u potpunosti van ritma i kao i u derbiju protiv Partizana, domaćin je odigrao sjajnu odbranu drugo poluvreme.

Na kraju konačnih 83:74.

Kod pobednika najefikasniji je bio sjajni Dobrić sa 20 poena, a dvocifreni su bili Vildoza sa 16, Bentil sa 12 i Mitrović sa 12.

Sa druge strane centarski tandem Žaite i Miki su nosili tima sa 15 odnosno 11 poena.

Crvena zvezda sad ima skor 5-6, dok je Virtus na 4-7.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Preminuo legendarni košarkaš Fortituda, osvojio trofej sa Dušanom Ivkovićem (VIDEO)

Tužna vest stiže iz Kostarike. Kako prenosi Fortitudo Bolonja, nekadašnji sjajni šuter Ruben Daglas preminuo je u 44. godini života. On...

POVEZANE OBJAVE