PONADALI SMO SE, ALI NA KRAJU STARA PRIČA: Srbija bez osmine finala u Kataru (VIDEO)

Fudbalska reprezentacija Srbije ponovo je ostala bez plasmana u osminu finala Svetskog prvenstva. Doživela je i drugi poraz u grupi G takmičenja u Kataru, a bolja je bila Švajcarska u utakmici punoj preokreta sa 3-2.

Krenuo je naš nacionalni tim stegnuto na startu, pa je već u prvom minutu veliki posao morao da odradi Vanja Milinković-Savić, koji je skinuo zicere Džaki i Embolou.

Potom su naši došli do željenog ritma i uspostavil inicijativu, ali nisu uspevali da smeste loptu u mrežu.

Usledila je kazna u 20. minutu kada je Đerdan Šaćiri doneo prednost Švajcarcima.

Nije to pomelo naše momke i samo šest minuta kasnije najbolji stelac u istoriji naše reprezentacije Aleksandar Mitrović opravdao je taj status kada je glavom smestio loptu u mrežu posle centaršuta sa leve strane kapitena Dušana Tadića.

U 35. minutu dolazi do potpunog preokreta, pošto se u strelce upisao i drugi naš najistrureniji igrač Dušan Vlahović. On je kaznio dve greške protivnika, pošto je prvo izgubljena lopta pred našim golom, a zatim je i defanzivac loše odreagovao posle lopte Tadića.

Naši su nakon vođstva imali dosta problema u odbrani, što je nažalost kaznio Embolo u 44. minutu posle centaršuta Vidmera.

Ubrzo nakon povratka na teren, usledio je novi potpuni preokret i prednost Švajcarske od 3-2, pošto je u 48. minutu Frojler krunisao dobru akciju svog tima, koju su kreirali Šaćiri i Vargas.

U 66. minutu nije dosuđen penal za naš nacionalni tim nakon što je Mitrović oboren usled dobre šanse. Nakon toga je usledio i incident posle provokacije Granita Džake ka našoj klupi, kada su odreagovali naši rezervni fudbaleri.

Probao je Piksi i sa svežim snagama. U 55. minutu strelca drugog gola Vlahovića zamenio je Luka Jović, dok su u 78. minutu umesto Tadića i Živkovića u igru ušli Đuričić i Radonjić. Međutim, nisu srpski fudbaleri uspevali da dođu do konkretne šanse iako im je bilo neophodno da postignu dva pogotka do kraja.

Jović je probao glavom u 92. minutu, ali je lopta završila preko gola i nije bilo velike opasnosti za golmana Kobela.

Tako ostajemo ubedljivo poslednji u grupi sa samo jednim osvojenim bodom, pa ćemo na bolji razultat morati da sačekamo još.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE