RANKO STOJIĆ IZDVOJIO RAZLOGE ELIMINACIJE: Pomenuo i Željka Obradovića

Srpska fudbalska reprezentacija ponovo je razočarala naciju. Posle poraza od Švajcarske nakon preokreta, ponovo je eliminisana već u grupnoj fazi Svetskog prvenstva.

Razloge lošeg rezultata locirao je Ranko Sotjić, koji je gost u studiju TV “Arenasport” na stadionu.

Mnogo problema je bilo. Mi smo neke stvari i prećutkivali i ublažavali samo da ne bi poremitili ambijent. Sad moramo da kažemo. Prvo sistem 3-5-2 je bio problem. Drugi problem je što smo se mi više bavili utiskom nego rezultatom. Tim nije imao balans, čak i Gvardiola igra sa defanzivnim veznim. Ne mogu da se prave rezultati ako ne igraš odbranu. Pitajmo Željka Obradovića kako je osvojio 9 titula šampiona Evrope. Primili smo 8 golova, a imali smo jednog od najboljih golmana. Šta smo tražili to smo i dobili, jasan je bio Stojić, pa se posebno osvrnuo na formaciju sa tri štopera.

Da bi igrali sa 3 defanzivca to moraju da budu tri monstruma. Veljković igra libera kao pre 30 godina, ocenio je fudbalski funkcioner.

Istakao je da je samo nekolicina igrača pokazala da može biti korisna za tim.

Sa ovakvim načinom igre nikada nećemo dobijati protivnike koji su bolji od nas. Sa ovog prvenstva smo dobili golmana, Vlahović, Mitrović i Pavlović su pokazali da mogu. Ostali, vrlo neizvesno, bez dlake na jeziku govorio je Stojić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Čović: Panter rekao da mu se ostaje u Zvezdi

Predsednik Košarkaškog kluba Crvena zvezda, Nebojša Čović je bio gost na Sport klubu, a između ostalog je pričao o...

POVEZANE OBJAVE