Svetski mediji o meču Srbija-Švajcarska: Rat ili igra!?

Meč koji će večeras na Svetskom prvenstvu u Kataru odigrati reprezentacije Srbije i Švacarske izaziva veliku pažnju javnosti, ne samo u ovim državama nego svuda u Evropi.

Pa tako poznatinsvetski mediji sa velikom pažnjom dočekuju ovaj susret, a pre meča su dali i svoje komentare o ovoj utakmici.

Naime, Švacarski mediji ovako pišu pred ovaj meč.

– Odlučujuća utakmica sa političkim dinamitom, glasi naslov u Berliner cajtungu pred susret Srbije i Švajcarske na Svetskom prvenstvu.

Dojče Vele je ipak ušao dublje u celu priču, pa piše o odrastanju Džake i Šaćirija pa poseća da su njihove mocije „prokuvale“ tokom susreta pre četiri godine, kada je Švajcarska dobila Srbiju 2:1, a njih dvojica dali po gol.

– Obojica su pri proslavi od šaka napravili krila i prepleli palčeve: dvoglavi orao. Grb Albanaca bio je jasna politička poruka i provokacija za Srbiju, koja do danas ne priznaje Kosovo, naseljeno Albancima. Obojica su dobila novčane kazne. Šta će biti ovaj put?, pita se berlinski list.

Frankfurter algemajne cajtung piše o tome da gest dvoglavog orla nije iznervirao samo Srbe, već i Švajcarce. Bura je bila tolika da su novine to tematizovale u uvodnicima, a političke debate su usledile, navodi list i podseća da su neki čak razmatrali zabranu ljudima sa dvojnim državljanstvom da igraju za Švajcarsku.

Utakmica između Švajcarske i Srbije igra se od 20 sati po našem vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DA LI JE ON NOVI ĐOKOVIĆ: Deminor je imao jasan odgovor

Od većih turnira u tenisu prvi naredni je masters u Madridu koji počinje za pet dana. Takmičenje u Monte Karlu...

POVEZANE OBJAVE