DA LI ĆE BITI ISPISANA ISTORIJA?! Letnje olimpijske igre biće održane – zimi?

U toku je Svetsko prvenstvo u fudbalu, koje se održava u Kataru, čime je ispisana istorija, kao prvi Mundijal koji se održava tokom jesenjeg i zimskog perioda, usred klupske sezone.

Strani mediji prenose da se pominje i mogućnost održavanja Olimpijskih igara, ali letnjih, u sličnom periodu, u budućnosti, a izvori informacija su iz redova Međunarodnog olimpijskog komiteta.

Razlog tome je kvalitetno organizovano Svetsko prvenstvo od strane Katara, koji bi mogao da dobije i domaćinstvo drugog najvećeg sportskog događaja na svetu.

Igre za koje bi se moglo razmatrati da se održe u Kataru su 2036. godine, pošto su domaćinstva do tada već rezervisana, za dve godine će se održati u Parizu, 2028. u Los Anđelesu, a 2032. u Brizbejnu.

Ukoliko bi se obistinile ove najave koje su tek u povoju, istorija bi bila ispisana i tako što bi to bilo po prvi put da se letnje Olimpijske igre održe u jednoj islamskoj zemlji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

I Panatinaikos izborio majstoricu: Makabi bez velikog slavlja u Beogradu, nije bilo rešenja za Nana i Slukasa

Nakon Olimpijakosa, i drugi grčki velikan Panatinaikos izborio je majstoricu u četvrtfinalu Evrolige. Zeleni su se "spasili" u Beogradu,...

POVEZANE OBJAVE