Engleska je sledeći četvrtfinalista u Kataru

Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Kataru nakon što je u osmini finala bila bolja od selekcije Senegala.

Reprezentacija Engleske je još jednom pokazala da su jedni od glavnih favorita za osvajanje Svetskog prvenstva. Prvo poluvreme je obeležio Džud Belingem, koji je odigrao poluvreme iz snova. Prvo je upisao asistenciju za Hendersona u 38. minutu, a onda je imao i ključni pas ka Fodenu koji je asistirao Kejnu u nadoknadi prvog dela.

Senegalci su bolje otvorili meč, Dia je lako mogao da donese prednost svojoj ekipi. Najpre je dobio loptu na petercu, ali je šutirao direktno u Pikforda, da bi potom u 28. minutu šutirao, ali ponovo je odličan bio golman Engleske.

Englezi su nastavili da igraju sjajno kao i na kraju prvog dela. Kejn je oprobao udarac u 55. minutu sa distance, ali je Mendi odbranio, a onda je tri minuta kasnije ipak primio gol. Foden je ukrao loptu posle odbitka i vratio povratnu za Saku koji je odlično šutirao, i povećao prednost svojoj reprezentaciji.

Nakon trećeg gola Geret Sautgejt je odlučio da odmori upravo Fodena i Saku, a šansu su dobili Griliš i Rašford. Senegalci nisu imali snage da se vrate u utakmicu, tako da nisu uspeli da ugroze gol Engleske.

Engleska će se u četvrtfinalu sastati sa Franuckom, koja je danas bila bolja od Poljske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

STIŽE NOVI TRENER: Liverpul našao zamenu za Klopa

Fudbalski klub Liverpul uveliko radi na pronlazanjeu novog trenera. Veliko je pitanje ko može da zameni sjajnog Jirgine Klopa na...

POVEZANE OBJAVE