IVANOVIĆEVA ZVEZDA NE STAJE: Crveno – beli ubedljivi u Podgorici pred istorijski derbi

Studentski centar – Crvena zvezda 76:92 (21:26,18:23, 28:19, 9:24)

Košarkaši Crvene zvezde, savladali su na gostovanju Studentski centar u 9. kolu ABA lige. Crveno beli su imali krizne periode, ali su uspeli dobrom igrom da se izvuku i zabeleže osmi trijumf u regionalnom takmičenju zahvaljujući furioznoj poslednjoj deonici. Tim Duška Ivanovića tako i dalje nema poraz od kada je crnogorski stručnjak seo na klupu Zvezde.

Zvezda je poenima Bena Bentila otvorila susret. Crveno beli su nametnuli ritam i vođstvo u prvoj fazi duela. Sredinom četvrtine stigli su i do maksimalnih +8 (13:5).

Studenti su se krajem prvog perioda potpuno vratili i smanjili na 22:21. Nedović je sa slobodnih bacanja odbio taj nalet završivši prvu četvrtinu sa prednošću.

Ivšić je u drugom periodu postigao prve koševe. Crveno beli su ponovo stegli odbranu i stigli blizu dvocifrene prednosti. To se i dogodilo nakon trojke Stefana Markovića za 37:27. Do poluvremena su održavali dvocifreni plus izabranici Duška Ivanovića.

Sa 10 poena predvodio ih je Ben Bentil dok su Nedović i Lazić imali po 7. Džekson i Drežnjak imali su 8 koševa u ekipi iz Podgorice. Obe ekipe su pogodile po pet trojki, a Zvezda bila uspešnija u procentu šuta za dva poena.

Flečer Megi sa slobodnih bacanja otvara treću deonicu koju sa 4:0 počinje domaćin iz Podgorice. Zbog toga je Ivanović odmah tražio tajm aut. Nakon minut ipo igre seriju prekida Branko Lazić, a Vildosa vraća +10. I ova četvrtina bila je efikasna, a Zvezda samo održavala prednost.

Mini serijom 5:0 Studenti su je prepolovili na tri minuta pre kraja trećeg perioda a Zvezda ispustila i +14 jer je vodila 61:47 nakon pogotka Nedovića. Iskoristili su dobru igru Studenti i ponovo došli do egala kao na kraju prve deonice.

Nedović uspeva da u prvi mah odbije taj nalet i dovede Zvezdu na 68:65. Posle pogotka Ivšića, Zvezda je imala +1 na ulasku u poslednji period.

Petrušev je bio polovičan sa slobodnih bacanja na početku četvrte četvrtine. Taj deo igre Zvezdini igrači počinju sa 9:0 za 77:67 uključujući i važnu trojku Stefana Lazarevića. Na kraju je to prekinuo Pavlićević pogodivši dva bacanja.

Zahvaljujući greškama rivala, Zvezda je ponovo vratila dvocifreno vođstvo. Nakon 77:71 sa 11:0 uvećali su ga na +17. Pavlićević je prekinuo post dug više od tri ipo minuta bez poena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Nemanja Nedović sa 16 poena. Bentil je imao 14 a Lazić 13 koševa.

Kod ekipe Studentskog centra istakao se Loren Džekson sa 15 poena. Za pola koša slabiji bio je Megi.

Zvezdu posle ovog susreta očekuje istorijski večiti derbi u Evroligi 8. decembra. Studentski centar naredni duel će igrati gradski derbi u ABA ligi protiv Budućnosti.

Foto: SC Derby/ Filip Roganović

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KONKURENCIJA JOŠ JAČA: Svi žele A licencu EL, uključio se i Monako!

Košarkaši Monaka poraženi su u prvom meču plej-ofa Evrolige od Fenerbahčea posle produžetka. Kneževi su prošle sezone u ovom takmičenju...

POVEZANE OBJAVE