Selektor Španije odgovorio na dilemu – Mesi ili Maradona

Lionel Mesi je sebi u Kataru dao poslednju šansu da osvoji Svetsko prvenstvo i tako kompletira svoju briljantnu karijeru.

Sinoć je na tom putu golom doprineo izbacivanju Australije i plasmanu u četvrtfinale, u kom će se sastati sa Holandijom 9. decembra.

On je ovim pogotkom ujedno oborio i rekord po broju golova na Mundijalima, po čemu je prestigao legendarnog zemljaka Dijega Armanda Maradonu, ali i Kristijana Ronalda, koji takođe sa svojim Portugalom i dalje nastupa na aktuelnom prvenstvu.

Još jednom je aktuelizovana tema poređenja Mesija i Maradone, o čemu je pitanje dobio i selektor Španije Luis Enrike, nekada Mesijev trener u Barseloni.

Ne razumem zašto ljudi još uvek insistiraju na ovim poređenjima. Obojica su bogovi fudbala, a Argentina ima sreću da u svojoj istoriji ima dva takva igrača. Maradona je bio jedinstven, gotovo sam je vodio tim do pobeda na Svetskom prvenstvu 1986, ali od tada se igra dosta promenila. Danas je mnogo teže uraditi tako nešto. Za mene je Mesi neprikosnoveni broj jedan u istoriji, poručio je Enrike.

FOTO: Selección Argentina Twitter

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: Bogdanović junak protiv Bostona i nestvarni Marej,Pelikansi se radovali (VIDEO)

Sinoć su u najjačoj ligi sveta odigrana dva meča. Atlanta je posle produžetka pobedila Boston 123:122. Ovaj meč bio je apsolutno...

POVEZANE OBJAVE