Velika pobeda: Partizanu pripao derbi ABA lige

U derbiju devetog kola ABA lige košarkaši Partizana su na svom terenu pobedili Budućnost rezultatom 106:77.

Partizan je sjajno ušao u utakmicu, i otvorio je serijom od 9:0. Nakon te serije Partizana trener gostiju Vladimir Jovanović zatražio je tajm aut. Nakon tajm auta Budućnost se trgla, i takođe uzvratio serijom Partizanu i posle 10 minuta igrao egal sa domaćinom. Prva deoncia završila se rezultatom 25:23, za tim Željka Obradovića.

Drugu četvrtinu Partizan je otvorio kao i prvu, fenomenalno, ali sada nije dozvolio oscilacije i povratak Budućnosti. Veoma brzo se Partizan odlepio na dvocifrenu prednost, a velikih 19 poena razlike imali su nekoliko puta u ovom delu utakmice.

Na poluvremenu se otišlo rezultatom 51:32 za Partizan. Odličnih 20 minuta ima Jan Madar, . U odličnom ritmu igra Jam Madar, koji je zabeležio 12 poena i dodao tri asistencije.

Tim Željka Obradovića apsolutno je kontrolisao treću četvrtinu. Sjajnu partiju imao je Trifunović koji je sa Lesorom povećavao prednost Partizana. Kako se bližio kraj treće deonice prednost je sve više rasla pa je u 28. minutu gostima već pretila rezultatska katastrofa, a rezultat je bio 71:46.

Obradović je u nastavku utakmice iskoristio mogućnost da ograniči minte najboljim igračima, ali to se nije odrazilo na rezultat. Maksimalnih plus 36 bilo je na nešto više od dva minuta pre kraja utakmice kada je na semaforu pisalo 104:68.

Vukčević je bio najolji u Partizanu sa 15 poena, Madar je imao jedan manje.

Najbolji u Budućnosti bio je Kameron Rejnolds jekoji je postigao 16, Aleksandar Lazić 12, a Aleksa Ilić, Tre Bel-Hejs i Fil But po 8 poena.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPSKI CENTAR NIJE MOGAO SAM: Novi dabl-dabl Jokića u porazu Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa, izgubili su na svom parketu od Finiksa rezultatom 104:97. Srpski košarkaš Nikola Jokić je utakmicu sa Finiksom...

POVEZANE OBJAVE