Žiru oborio rekord, Trikolori razbili Poljsku za četvrtfinale! (VIDEO)

Francuska – Poljska 3:1 (1:0)

Žiru 44′, Mbape 74′, 90+1 – Levandovski 90+9

Fudbaleri Francuske pobedili su Poljsku i plasirali se u četvrtfinale Mundijala u Kataru. Branilac titule je diktirao tempo koji ekipa predvođena Robertom Levandovskim nije mogla da prati uprkos šansama koje su imali. Na kraju je rezultat bio prilično ubedljiv.

Francuzi su bolje ušli u meč odmah na početku nametnuvši svoj tempo. U 9. minutu je Mbape ubacio loptu ali do nje nije stigao Žiru.

Poljaci su najbolju šansu imali u 20. minutu. Šut Levandovskog završio je pored stative u gol autu. Deset minuta kasnije je na sličan način Žiru bio neprecizan nakon ubacivanja Dembelea.

Poljska je još bolju priliku imala u 37. minutu. Nakon ubacivanja sa strane intervenisali su sa gol linije Ugo Loris i jedan njegov saigrač iz odbrane nakon pokušaja Pjotra Zjelinskog.

Aktuelni šampion sveta kaznio je te promašaje u finišu prvog poluvremena. U glavnoj ulozi našao se Olivije Žiru u 44. minutu posle dodavanja Mbapea oborivši rekord Tjerija Anrija. Tim se rezultatom otišlo na odmor.

Upravo je Žiru u 57. minutu postigao gol makazicama koji je poništen zbog prethodnog faula u napadu nekog od igrača Francuske. Bio je veoma raspoložen napadač Milana ali je i u 66. minutu propustio novu šansu nakon ubacivanja Žila Kundea.

Ono što njemu nije pošlo za rukom u drugom delu, jeste Kilijanu Mbapeu koji u 74. minutu duplira prednost. Sjajno je Francuska izvela kontra napad nakon ispucavanja Lorisa koji je rutinski završio napadač PSŽ-a.

Teo Ernandes je potom u 82. minutu iz dobre pozicije u šesnaestercu šutirao preko gola. Mbape je postigao treći pogodak i svoj drugi na meču u nadoknadi utakmice. Pokazao je svoje umeće pošto mu je dodao Markos Tiram a Šćensni bio nemoćan.

Poljaci su u finišu stigli do počasnog gola preko Levandovskog iz ponovljenog penala nakon čega je završen susret.

Francuzi će u četvrtfinalu igrati sa pobednikom večerašnjeg meča između Engleske i Senegala koji počinje u 20 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MAROTA PONOVO U AKCIJI: U Inter stiže igrač Real Madrida potpuno besplatno!

Kako prenose italijanski mediji, u Inter će narednog leta doći fudbaler Real Madrida. Naime, Načo Fernandes ima ugovor sa "kraljevskim...

POVEZANE OBJAVE