Prvo obraćanje selektora: Od tri cilja, dva smo ostvarili

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi obratio se javnosti prvi put od eliminacije sa Svetskog prvenstva u Kataru.

Selektor je izlaganje krenuo pričom da je ispunio dva od tri cilja koja je stavio ispred sebe kada je preuzeo nacionalni tim Srbije.

-Dvadeset meseci sam na poziciji selektora, za to vreme od tri cilja koja sam postavio, kako ja, tako organizacija, dva smo ostvarili. Prvi cilj i obećanje koje je bilo ispunjeno je da u teškoj grupi kvalifikacija završimo na prvom mestu i kvalifikujemo se na SP.

-Drugi cilj – posle žreba za Ligu nacija, gde smo se isto našli u teškoj grupi. Bili smo prvi i to smo ostvarili.Treći cilj – prolazak grupnu fazu SP nismo ispunili, rekao je Stojkojković i dodao:

-Niti ću se kriti, niti bežati od odgovornosti. Tu sam da odgovorim. Sigurno u ovom neuspehu neće biti nekoga ko će sesti na avion i poslati vam neko saopštenje. Ovde u našem fudbalu je moderno da se pišu saopštenja. Nisam taj čovek, jer smatram sebe odgovornim. Zato sam ovde, zato sam sazvao konferenciju, rekao je selektor.

O izjavama pred polazak na SP da su svi spremni za predstojoći turnir Piksi je rekao.

-Izjave da smo spremni, to se govori jer stranci čitaju. Kada bismo rekli da idemo povređeni, to bi negde bilo da je alibi. Evo već traži alibi. Zato smo hteli da sačuvamo pozitivnu energiju. Nadali smo se da će fitnes stanje negde da se prevaziđe i da će do početka Šampionata, da će stvari doći na svoje. Ali to je bilo nemoguće. Sa druge strane, znali smo, znali ste i vi, da je u teškoj grupi Brazil favorit. Oni predstavljaju drugu dimenziju, drugi nivo. Znali smo da će između tri ostale ekipe da se traži drugo mesto. Postoje naše greške, ja sam neko ko realno gleda sliku. Niti letim kada smo sjajni na terenu, niti kada nismo. Protiv Kameruna, pored svih problema, imali smo pobedu u džepu. Vratili smo se iz minusa. Zašto nismo iskoristili? To ostaje na nama. Za analizu.

Na pitanje da li je razmatrao mogućnost da na spisak uvrsti druge, spremne igrače, odgovorio je:

– Bilo je razmišljanja na tu temu, ali po nekim prognozama i uveravanjima da će sve biti okej i da ima vremena za oporavak, odlučili smo se za ovaj sastav. Lista od 26 igrača koja je napravljena nije se pravila po kancelarijama, nije se gledao ničiji interes, trezveno je napravljena, hladne glave i to su igrači koji su izneli teret kvalifikacija. Prvi put u novijoj istoriji našeg fudbala nije bilo primedbi na spisak. Imam stav, pošteno radim posao za dobrobit srpskog fudbala. I vi mediji ste sami konstatovali da je to jedna realna lista… Nemam nikakvu grižu savesti i svi koji su se našli na spisku, tu su zasluženo.

Stojković je igračima poslao jasnu poruku.

– Igračima čestitam, dali su maksimum, trčali u proseku 117 km po utakmici i tu se vidi želja… Sami smo krivi za scenario protiv Kameruna… Tu će morati da se prave korekcije i takve greške ne smeju da se ponavljaju ni u manje važnim utakmicama. Da smo zdravstveno bili na mestu, drugačija bi situacija bila. Postigli smo pet golova, jasan je Piksi.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAGRADA ZA SJAJNU SEZONU: Makabi veruje Katašu

Košarkaši Makabija prošli su mnogo toga ove sezone. Od seljenja domaćih evroligaških utakmica u Beograd, do mogućnosti da direktno...

POVEZANE OBJAVE