EVROKUP: Cedevita Olimpija razbila Nemce, poraz Alimpijevića

Košarkaši Cedevita Olimpije ubedljivo su u 7. kolu Evrokupa savladali nemački Ulm sa 108-78, u utakmici odigranoj u dvorani “Stožice”.

Učesnik ABA lige je već tokom druge deonice došao do dvocifrene prednosti koju je do kraja uglavnom uvećavao, uz minimalne oscilacije.

Najefikasniji na utakmici bio je Alibegović sa 18 poena, uz dve asistencije, Adams je ubacio 16 poena uz 5 završnih dodavanja, a Ferel bio na asistenciju do dabl-dabl učinka, sa 14 poena.

U poraženom timu je Austrijanac Klejpeš upisao 16 poena i 4 asistencije, dok je Jalov uz 13 poena imao i 4 skoka i 2 završna dodavanja.

Aktuelni vicešampion ovog takmičenja turska Bursa, koju sa klupe predvodi srpski trener Dušan Alimpijević, doživela je poraz na gostovanju Veneciji sa 78-65.

Onulal Bitim bio je najefikasniji igrač utakmice sa 24 poena, na šta je dodao i 6 skokova i 3 asistencije, ali bilo je uzalud.

Kod pobednika su najbolji bili Amerikanci Vils sa dabl-dablom od 19 poena i 13 skokova, i Vet sa poenom manje, uz 5 uhvaćenih lopti.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PRED MEČ SA MAKABIJEM: Ataman saznao tužnu vest

Košarkaši Panatinaikosa su nakon ligaškog dela Evrolige obezbedili prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Nakon plej-in mečeva saznali su da će...

POVEZANE OBJAVE