EL: Nedović slomio srce navijačima u Areni, Zvezda dobila prvi evroligaški derbi (VIDEO)

U istorijskom prvom “Večitom derbiju” okviru Evrolige, u prepunoj Beogradskoj Areni, Crvena zvezda je košem Nemanje Nedovića došle do pobede 73:76.

Partizan je meč krenuo veoma agresivno u odbrani i na krilima sjajne atmosfere u startu su napravili prednost. Crveno-beli su imali problem ne da postignu koš, već da uopšte šutnu loptu ka košu i već sredinom perioda, posle trojke Pantera bilo je 16:4 za Partizan.

Sve je drhtalu u Beogradskoj Areni i sve je išlo kako su zamislili svi koji vole crno-bele. Sjajnu utakmicu u tom periodu je odigrao Matijas Lesor koji je bio nerešiva enigma za centre gostiju i skupio je čak 8 ofanszivnih skokova u prvom poluvremenu. Čini se da upravo u tim trenucima Partizan je propustio priliku da napravi ozbiljniju prednost jer nisu koristili Lesorovu dominaciju pod košem na pravi način.

Ipak, pred kraj perioda Crvena zvezda je došla do daha. U kriznim momentima nemanja Nedović je pogađao sa penala, a poslednji koš u četvrtini je postigao Lazarević u poslednjoj sekundi za konačni 20:11 posle 10 minuta.

U drugoj četvrtini Zvezda je izašla kao druga ekipa. Rastrčani Nedović i Vildoza su davali ritam u napadu, u kojem su počeli da dolaze do lakih poena posle sjajne serije odbrana. Tako su posle trojke Petruševa došli do izjednačenja na 22:22, a odmah potom i do vođstva 22:24 posle zakucavanja Martina.

Od tog trenutka ekipa Duška Ivanovića je potpuno kontrolisala meč i imala odgovor na svaku pretnju Partizana. Crno-beli su u drugoj polovini četvrtine došli do napadačkog ritma, ali su gosti svaki put uzvratili. Na kraju se na odmor otišli sa 33:40 posle solo akcije Nemanje Nedovića.

Drugo poluvreme je počelo slično kao i sama utakmica. Partizan je odmorio na pauzi i ponovo je počeo da igra agresivnu odbranu, dok u napadu su uspeli preko Madara da dođu do teških poena kojima su polovinom četvrtine izjednačili, a vrlo brzo i ponovo poveli.

U tom trenutku Duško Ivanović je u igru vratio Nemanju Nedovića koji je sa 6 poena i jednom asistencijom za Martina, da ponovo vrati vođstvo Crvenoj zvezdi i u poslednji period se ušlo sa 52:54 za goste.

U trećem periodu se igralo koš za koš. Partizan je uspeo da sredinom perioda dođe do 3 poena viška posle sjajnog skoka u napadu Tristana Vukčevića i trojke Papapetrua koja je ponovo Arenu dovela do usijanja. Upravo je mladi srpski centar odigrao u tom periodu važnu rolu što u odbrani, što u napadu i doneo je promenu ritma svojoj ekipi. Crvena zvezda sa druge strane je svoje koševa tražila iz reketa pošto ih šut nikako nije služio.

Partizan je kontrolisao vođstvo i pored određenih brzopletih napada, pre svega Zvezdinim lošim rešenjima u napadu. Na tri minuta pre kraja dolaze posle koša Pantera i do najvećeg vođstva u drugom poluvremenu 71:65, i činilo se tada da je momentum utakmice u potpunosti Partizana.

Ipak, posle tajm auta sa 5 brzih poena, posle 2 poena Martina i trojke Vildoze, gosti stižu na 71:70 i na manje od 2 minuta do kraja imalo smo dramu kakav je ovaj meč i zaslužio.

Posle tajm auta Obradovića Partizan je posle koša Papetrua, koji je izmislio poene, ponovo imao plus 3, ali opet je sa druge strane su odbrani crno-beli ostavili samog Luku Vildozu na trojki koji poravnava na 73:73, na 85 sekundi pre kraja meča.

Niko nije mogao da da koš, a d čiste pozicije za šut je imao Kevin Panter da možda i reši meč. Ipak, sa druge strane tu priliku nije propustio Nemanja Nedović koji na 2 sekunde pre kraja postiže trojku iz ćoška.

Partizan je imao tajm aut da iskoristi i loptu prenese u napadačku polovinu. Jan Madar je šutirao ali nije bio ni blizu koša i Crvena zvezda je slavila.

Kod Partizana je najefikasniji bio Panter sa 15, Madar i Lesor po 14. Kod pobednika Nedović 20, Vildoza 14.

Crvena zvezda je vezala petu pobedu za skor 6-6, dok je Partizan na 4-8.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BILI NADOMAK KAPITALNOG BREJKA: Gostuje Zvezda, SC pušta karte u prodaju

Košarkaši Crvene zvezde Meridianbet pobedili su Studentski centar u prvom meču četvrtfinala ABA lige. Nisu do trijumfa došli lako, već...

POVEZANE OBJAVE